May 06 2011

Despre Mine

Published by

 

In principiu (nu) sunt foarte multe de spus …un CV scurt ar suna:

Putin peste 30 de ani, peste 1,70 si peste anul casatoriei cu o sotie adesea mai iubitoare si toleranta decat mine…

Absolvent de Finante ASE, Master de Management, Doctorat in Marketing…intr-un cuvant cu tendinte economice impulsive si compulsive.

Domiciliul actual si viitor (cel putin intr-un orizont de timp prognozabil): Pitesti

De profesie… Profesor (Lector Universitar mai exact) de unde si inclinatia catre gregaritate, convivialitate, dezbateri de idei, mese rotunde, cercuri stiintifice, olimpiade, competitii, consfatuiri, consultari si nu il ultimul rand activitate de cercetare si publicistica (sic!)  de sau fara specialitate.

Intre alte preocupari: aventuri la pescuit (mai mult Revista decat efectiv activitatea in sine, din varii motive imputabile sau nu propriei persoane), calatoriile (inclusiv in piata dupa aprovizionare) si nenumarate altele, care vin si trec in functie de sezon, dispozitie, anturaj, et caetera….

 

In ceea ce priveste domeniul vinului sunt certificat Wine and Spirits Education Trust Londra, WSET Level 3   si consider ca vinul este doar una din micile placeri ale vietii si o tratez ca atare…asa ca o sa rog atat cititorii cat si pe cei direct interesati din industrie, sa ia comentariile mele ca pareri si experiente proprii si personale.

 

Certified_LEVEL3_W&S(blk)OL

 

Cred cu tarie ca intotdeauna comunicarea poate naste idei noi si originale, tesand contexte nebanuite si imbogatind experienta vinului.  De aceea, ori de cate ori sunteti sau nu de acord cu produsul imaginatiei sau realitatilor mele, va invit sa va spuneti parerea pe blog sau pe mail la: dan@provin.ro

 

6 responses so far

6 Responses to “Despre Mine”

  1. Mariuson 25 Feb 2012 at 9:22 AM

    salut,
    tocmai am descoperit site-ul tau si am incercat sa ma abonez la el prin email dar nu reusesc.

    [Raspunde]

    Dan Micuda Reply:

    @Marius, Salut!
    Incearca acum te rog, era o problema la setari!

    [Raspunde]

  2. Ion BOBIAon 13 Dec 2015 at 7:30 PM

    Salve,

    Nu am fost si nu sunt cunoscator si nici consumator de vinuri (si nici de altele…). Presupun ca nici nu voi deveni desi un pic de… cunoastere as intentiona sa capat.
    Poate ma insel dar cred ca cele mai multe sticle de vin cumparate in viata mea din raft au fost vreo 5-10 anul asta, de la Lidl. Mi-a atras atentia 9,99 lei, vechimea afisata pe eticheta, un anume exotism (dupa mintea mea) cum ar fi ca este din Australia si m-a convins, in final, ideea ca LIDL, in niciun caz, nu se va preta la “cacialma” – pe care oricum n-as fi detectat-o – si , mai degraba, este vorba de o incercare – si lunga, si dificila – de educare a consumatorului roman in sensul unei normalitati de care vorbesti si tu ( 🙂 ) in textele tale.
    Nu-mi amintesc sa fi vazut vreodata pe cineva examinand macar rafturile cu vinuri si, desi traiesc intr-o zona viticola celebra la noi, Vrancea, asta nu a incetat sa ma mire.
    Iata de ce am fost bucuros sa gasesc in articolele tale – abia am citit doua articole -reflexe ale acestor ganduri/idei si ti-am scris pentru a te incuraja sa continui efortul tau de educare nu numai generos dar si atat de necesar, in sens mai larg, noua, romanilor.

    Cu respect,
    Ion BOBIA

    [Raspunde]

    Dan Micuda Reply:

    @Ion BOBIA, Multumesc pentru aprecieri! Laa vin mai binele este dusmanul binelui. Ca si in viata dealtfel…
    De la 9.99 puteti ajunge foaret usor foarte sus.
    Vedeti ca am un articol despre vinurile spaniole de 9.99 din Lidl. Sunt cateva care merita. Dati search dupa Lidl.

    [Raspunde]

    Ion BOBIA Reply:

    @Dan Micuda, Multumesc! L-am gasit ulterior postarii. Este exact ce cautam cand am dat de blog. De fapt, nu puteam spera atat. In felul asta probabil as fi incercat si eu sa “transez problema” daca m-as fi priceput la degusat. Apreciez metoda si aplecarea catre cercetare. Imi vine sa ma duc sa le iau pe alea “bune” si sa incerc sa identific ce vor sa zica diversele epitete utilizate in text la descrierea calitatilor licorilor. Am inceput sa capat incredere ca au o corespondenta in concret.

    [Raspunde]

    Dan Reply:

    @Ion BOBIA, vinul este o experienta in mare parte personala. Un vin poate parea total diferit, in functie de cine il bea, cand il bea, cu cine il bea, etc.
    Dar calitatea ar trebui sa fie acolo indiferent de preferintele personale.

    [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply