Oct 28 2013

Eu consider…

Published by at 8:00 AM under Diverse,Opinii

 

Eu consider ca ajut mai mult vinul romanesc criticand decat ridicand ode producatorilor. La momentul actual tinand cont de deficitul de critica din piata,  vinul romanesc nu cred ca are nevoie de ode. Dimpotriva…

  

writtingEu consider ca fac un serviciu (gratuit) celor carora le atrag atentia ca nu stau tocmai bine la anumite capitole. Nu am pretentia de reciprocitate, cel mult doar de (re)actiune.

 

Eu consider ca orice producator poate sa faca vin bun si sa il promoveze corect, numai sa vrea sa isi stapaneasca „iubirea de arginti” si sa aiba rabdare. Cu via, cu publicul si nu in ultimul, poate cel mai important, cu el insusi.

 

Eu consider ca pentru a face un vin exceptional iti trebuie timpul, strugurii si oamenii potriviti. S-ar putea, ca producator, sa treaca o viata fara sa reusesti. Dar macar nu va fi o viata irosita facand vin prost si mintindu-ti clientii si pe tine insuti.

 

Eu consider ca cei care s-au apucat sa scrie despre vin din pura pasiune este bine sa ramana intotdeauna la prima dragoste. Nimic nu e mai trist decat un om pasionat care este vanzare. Indiferent de suma. Ceilalti pot continua fara probleme deosebite de constiinta…dealtfel le dau in parte dreptate: constiinta si principiile sunt subiecte perimate in ziua de astazi, nu?

 

Eu consider ca nu am renuntat inca toti la liberul arbitru si mai exista persoane care sa strige ca „imparatul este gol” atunci cand este cazul. Indiferent cine este imparatul…sau cine striga.

 

Eu consider ca nu conteaza atat de mult punctele, pretul sau eticheta unui  vin cat momentele asociate acestuia. Cele mai bune vinuri pe care le-am baut nu au fost neaparat cele mai scumpe sau renumite, cat cele baute in compania potrivita. Iar daca regret ceva nu este faptul ca nu am baut un anume vin, cat faptul ca nu am baut unele vinuri impreuna cu cine trebuia.

 

Eu consider ca banii nu tin loc de bun simt, caracter si pasiune. Si nici nu le pot cumpara. Mai ales in cazul vinului.

 

Eu consider ca modestia poate tine loc de multe lipsuri. In orice domeniu.

 

Eu consider vinul ca fiind o bautura hedonica si nu un mijloc de a uita de griji sau de a descatusa/ascunde frustari. Nu caut alcoolul in vin si nici o cale de a evada temporar din realitate.

 

Eu consider ca sunt un pic rupt de „realitatea obiectiva” si probabil de aceea par uneori inadaptat contextelor si practicilor actuale din piata autohtona a vinului. Este posibil ca timpul celor ca mine nu fi venit inca. Sau sa fi trecut deja.

 

Dar daca timpul meu nu a venit (si poate nu va veni niciodata in timpul vietii) nu inseamna ca trebuie sa ma adaptez la timpurile pe care le traiesc.

Asta ar echivala cu o existenta trista, meschina si inutila. Iar EU CONSIDER ca acesta nu este un mod de a-ti trai viata!

 

8 responses so far

8 Responses to “Eu consider…”

 1. Radu Ionescuon 28 Oct 2013 at 11:30 AM

  Eu consider ca blogul acesta face o treaba foarte buna si necesara, si e printre putinele care isi propune sa studieze situatia actuala a pietei si directia in care ar trebui sa mearga, asa ca multumesc pentru activitatea depusa, mai ales ca e pro bono publico . In plus apreciez comentariile RPC, care nu sunt prea fregvente in presa de vin, ce-i drept, aproape inexistenta, de pe la noi. Keep up the good work.

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @Radu Ionescu, Multumesc pentru “consideratie” si incurajari…:)

  [Raspunde]

 2. Consumatoron 28 Oct 2013 at 7:32 PM

  Felicitari pentru initiativa… iti va fi greu ca lumea te va ocoli, te va scoate un paria, te va blama,….. dar eu zic ca merita.

  Oricum in comparatie cu alti tu ai coloana vertebrala, citesc multe postari de la multi din lumea vinului. Toti se ascund dupa deget si imbraca cuvintele de fiecare data, asa ceva nu se mai poate am ajuns sa vorbim de vinuri premium la 8-9 lei, dar ce e ala vin premium???? Nimeni nu a iesit la rampa sa spuna clar… care din vinurile lor sunt “premium” si care nu….. si aici nu intru in discutie despre modalitati de vinificatie si multe apre chestii “stiintifice”

  Pe mine nu ma intereseaza care vin face parte din o anumita “gama”…. eu vreau sa fie corect vinificat, sa fie bun ca si pret.. Ca pana la urma noi consumatorii suntem cei care la baga bani in buzunar pentru afisarile lor ostentative care le promoveaza pe diferite canale de comunicare… specifice…

  Cred ca am refulat destul :))

  Iti apreciez munca, te felicit pentru nervi de otel…. unde mai pui ca o faci si gratis…

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @Consumator, Mersi pentru incurajari!

  Si “ia-o usor, nu te enerva, nu merita”…asa imi spun si eu de fiecare data.
  Desi mi-as dori uneori ca mai multi sa se enerveze…

  [Raspunde]

 3. Cristian. E.on 28 Oct 2013 at 10:39 PM

  Cam asta este realitatea!! Probabil multi producatori se mandresc cu “realizarile” lor neacceptand nici un fel de critica…In fond daca fac “mult, ieftin si dulce” si se vinde, nu mai conteaza nimic…Nu va mai dura mult asta odata cu aparitia pe piata noastra a marilor producatori de afara cu preturi competitive..

  P.S. Pe 30 octombrie incepe indagra si va fi si un targ si o expozitie de vinuri la romexpo…
  http://www.targdevinuri.ro/

  [Raspunde]

  Dan Reply:

  @Cristian. E., am auzit de targul de la Romexpo..am vazut ca sunt cativa producatori interesanti de vinuri.
  O sa incerc sa trec si eu sambata…

  In rest…mergem inainte, fiecare cu drumul pe care si-l alege…:D

  [Raspunde]

 4. lucianon 31 Oct 2013 at 11:42 AM

  Din pacate cam necomestibile, sa nu zic nepotabile opiniile tale. Dar la obiect si greu de combatut. Si in mod cert multi inghit in sec si raman fara replica! 😀

  Doar 34 de likeuri… Putin, mult prea putin pentru a schimba ceva in ambele tabere.

  [Raspunde]

  Dan Reply:

  @lucian, Mda…inca mai astept o replica din partea “industriei”…adica sa se trezeasca. Si nu vorbesc neaparat de productori.
  Dar in conditiile economice actuale se pare ca lucrurile mai mult se afunda si pierdem incet incet si ce am castigat in anii precedenti….in cam toate sectoarele.
  Deh stilul romanesc: “oamenii sunt sub vremuri”.

  Conteaza in primul rand de la cine sunt like-urile…este cam ca la vin: in cazul meu calitatea primeaza cantitatii…:)

  [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply