Oct 18 2013

Cu o Babeasca nu se face primavara: Rose N Domeniile Nicoresti

 

Acum  aproximativ  o luna va povesteam despre o descoperire oenologica din marele retail (facuta la recomandarea colectivului de la Galati) care mi-a incantat papilele. Asa ca zilele trecute aflandu-ma prin numitul hypermarket Auchan observ cu placere ca a fost listat la raft si respectivul producator. Babeasca Neagra mult laudata era la aprox. 25 de lei, deci o puteti lua si de acolo. Pe langa Babeasca mai aveau Feteasca Neagra si doua cupaje rosii din varii soiuri (unul dintre ele se numeste Rubin parca).

 

La sectorul de Rose-uri mi-au picat ochii pe un specimen de la acelasi producator, obtinut din aceeasi “Babeasca Neagra de Nicoresti (sic!), secondata de Feteasca Neagra, accesorizate cu o tusa Merlot”. Am citat producatorul. Rose N (N cred ca vine de la Nicoresti, cata imaginatie). Curios cum ar arata un rose din Babeasca Neagra, am platit cei 17 lei ceruti de capitalistul francez si mi-am satisfacut curiozitatea.

 Rose Domeniile Nicoresti

 

Pe scurt, vinul nu merita bagat in seama. Daca Babeasca pe rosu v-am recomandat-o chiar calduros, la cel de fata va recomand la fel de calduros sa mai cautati. Desi este un vin Slab spre Acceptabil, baubil chiar, daca il asociati cu ceva mancare. Vinul este clasificat IG, nu are un an de productie specificat pe el (doar o data de imbuteliere de prin iunie anul acesta) si banuiesc ca au fost folosite in cupaj si vinuri din anii anteriori. De aici explicatia pentru impresiile oxidate.

Fisa de degustare arata cam asa si atentie ca la sfarsitul ei gasiti un pont valoros: 

 

Domeniile Nicoresti Babeasca Rose 

 

Pont: Vedeti ca a aparut in Auchan si celebrul Merlot 2007 de la Wine Princess. La 28 de lei cat costa e unul dintre cele mai bune RPC din piata. Go get it!

 

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply