Sep 20 2013

Crucillon Rosado Bodegas Aragonesas 2011

Published by at 8:00 AM under 2011,Acceptabil,Grenache,Rose

 

Avem astazi un Rose produs din Grenache (sau Garnacha) de catre Bodegas Aragonesas, (detinatori a 3.500 ha de vie in DO Campo de Borja). Vinul  face parte din categoria celor  “Joven”, tinere. Adica de baut repede si fara pretentii deosebite.

Produs in 2011, l-am primit din partea importatorului acestuia in Romania, pe site-ul carora il si gasiti alaturi de alte vinuri ale producatorului mentionat. Asadar:

 

Crucillon Rose 2011Aspect (Culoare): Pigmentat, in tonuri de cireasa de mai coapta sau capsuna, tipic spaniol

 

Nas: Intensitate medie cu clasicele fructe de padure rosii (zmeura, fragi, capsuni) si impresii dulci, de dulceturi, alaturi de ceva tuse condimentate. Usor volatil-acetonic in fundal si o adiere de doaga care se disipeaza o data cu aerarea.

 

Gust: Atac corpolent prezent, chiar catifelat. Evolutie cu un corp mediu, in aceleasi impresii de fructe rosii de padure. Aciditatea echilibreaza insa corect corpul, devenind usor dura in partea a doua a evolutiei. Alcool (12,5%) corect integrat, note picante, gurmande cu impresii tonice pe final, care se continua si in postgust. Acesta este dominat initial de aciditatea usor dura, repede inabusita de tente fructat-dulcege.

 

Un Rose Acceptabil, in stil spaniol, gurmand, corpolent, care a mers foarte bine cu ceva carnaciori “homemade” fierti (prajiti) in bere. RPC-ul este Acceptabil spre Bun la cei 18 lei cat am vazut ca face pe site-ul de mai sus.

Asta mai ales in contextul  pietei autohtone unde putem intalni frecvent exemplare indigene care se prezinta in aceleasi coordonate, la preturi aproape duble.

  

Crucillon Rose

 

One response so far

One Response to “Crucillon Rosado Bodegas Aragonesas 2011”

  1. LiaLon 21 Sep 2013 at 9:37 PM

    Buna seara ! M-am ratacit pe-aici ,nu de la ..roze ! Asa patesc mereu cand intru pe Net ; e ca-ntr-un labirint dar nu vegetal ci cu fel de fel de tentatii ca uit de unde-am plecat si nici nu-mi doresc sa gasesc iesirea ! Dupa preambul , declar ca nu-s consumatoare si nici cunoascatoare-n ale vinului (din pacate /ambele) dar imi place ..scriitura ..”adiere de doaga ” de ex ! Drept care am sa revin ! O seara buna !

    [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply