May 15 2013

2 Ani…

Published by at 8:00 AM under Diverse,Opinii

 

Astazi implinesc doi anisori. Adica trec la plural. Sau prind in buchetul vietii al doilea trandafir. Sau termin a doua sticla de vin. Etc. Acum vorbesc la modul impersonal si despre blogul de fata. Nu am dat in mintea copiilor.

 

Anul trecut, exact pe vremea aceasta va spuneam, (ca sa va fac un rezumat) ca cel mai mult m-a bucurat la activitatea aceaasta consumatoare de timp (si uneori de nervi) prilejul de a va cunoaste.

 

Credit @geoffwhaley.com

Credit @geoffwhaley.com

Paradoxal acum, dupa inca un an scurs, concluzia este aceeasi. Dincolo de vinuri, crame degustari, echilibruri, aciditati, tanini, rose-uri, barfe, etc…ramane legatura aceea invizibila si uneori indivizibila pe care vinul o creaza. Factorul acela de coeziune, supa aceea primordiala in care pot evolua fericiti unii langa altii parameci, amibe si alte bacterii cu sau fara cili, fara teama de a se lua in deradere sau (prea) in serios. Deci pana la urma ce am facut anul care a trecut?

 

Daca as sta sa fac un bilant fara cifre, statistici si alti indicatori din astia irelevanti care strica atmosfera, ce am facut in ultimul an ar arata, “in a nutshell”, cam asa:

 

 • Am intalnit oameni mari (Big Radu included) si oameni care m-au facut sa imi doresc sa nu fiu niciodata mare (Big Radu excluded).

 

 • Am intalnit vinuri mari si vinuri mici, fiecare cu povestea lui mai lunga sau mai scurta, mai basm sau mai horror, mai Luceafar sau  mai Miorita.

 

 • Am vazut multe locuri noi, dar am revazut si mai multe locuri pe care le stiam si indrageam deja. Le-am revazut insa cu alti ochi. Pentru ca asa cum spunea Marcel Proust: “Adevarata aventura a calatoriei nu sta in a cauta peisaje noi, ci mai degraba perspective noi.”

  

Si atunci daca am ajuns in acelasi punct si la aceesi concluzie, se pune intrebarea logica de ce continui?

E simplu…pentru ca imi place. Si placerea este unul din sentimentele caruia nu i-am gasit inca o justificare. De ce? Pentru ca pur si simplu nu am cautat-o. De ce nu am cautat-o? Ca sa nu imi stric placerea…:D

 

In concluzie si pe cale de consecinta pana cand o sa sparg cercul acesta vicios al placerii asumate care se numeste  “pasiune pentru vin”, o sa am placerea sa va mai povestesc cel putin un an de acum inainte, pana la urmatorul post, cel cu ocazia implinirii a trei ani.  Sper ca placerea a fost si va fi si de partea voastra..:D

 

2 responses so far

2 Responses to “2 Ani…”

 1. Cristian. E.on 16 May 2013 at 2:38 PM

  La multi ani!!! si…primiti cu o sticla de vin ? );

  Oricum pe viitor cat mai multe recenzii despre vin…Blogurile de vin sunt singurele pe care te poti baza cat de cat, nu au interese, nu fac profit (si-au luat si autorii destule tepe cu banii proprii )
  Sunt convins ca unii producatori nu va prea “iubesc”, dar “asa-i in tenis” vorba lui Toma Caragiu…

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @Cristian. E., Multumesc! Corect, asa e in tenis…succesul si impartialitatea nu fac foarte des casa comuna..:D

  Si corect ar fi: “anumite bloguri” ca au aparut destule tribune pentru producatori..:D

  [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply