Feb 08 2013

Politia Vinurilor raporteaza: au fost finalizate cercetarile in cazul suspectului Merlot Wine Princess 2007

Published by at 8:30 AM under 2007,Balla Geza,Merlot,Minis,Rosu,Sec

 

Preambul: Pe data de 05.06.2013 doi chestori ai politiei vinurilor din Galati, aflati in misiune alaturi de un civil ramas neindentificat (surse care doresc sa isi pastreze anonimatul spun ca ar fi vorba de un cunoscut membru al comertului online cu vinuri, zis si  Vinescu.ro), pozitionati intr-un punct de maxima observatie aflat la distanta considerabila de sol, au surprins pe numitul Merlot, cetatean roman de etnie franceza, de loc din Bordeaux, cu domiciliul in podgoria Minis, in varsta de 6 ani (oenologici) cand incerca sa se infiltreze la rafturile hypermarketurilor cu intentia vadita de a ataca buzunarele consumatorilor. La interogatoriu s-a constatat ca acesta sustrasese suma de 32 de lei din portofelul unuia dintre oamenii legii.

La o ancheta mai amanuntita si in urma metodelor specifice aplicate de cei doi lucratori  ai Ministerului pentru Vinuri Corecte, organele de cercetare au ajuns la concluzia ca, din cauza situatiei familiale grele a soiului, a caracterului de soi bine reprezentat si a conjuncturilor in care s-a produs infractiunea (din culpa si fara violenta), nu este necesara trimiterea dosarului catre organele de urmarire penala, aplicand in consecinta doar o amenda contraventionala pana la golirea sticlei.

In acelasi timp individul a fost amprentat, iar semnalmentele lui, dupa ce au fost introduse in bazele informatice, au fost transmise prin mijloace electronice si de “social media” ( cunoscute si sub numele de “Feisbuc”) tuturor sectiilor din tara pentru a lua masuri in cazul aparitiei specimenului in cauza pe raza acestora.

 

Considerand cele de mai sus, sectia Pitesti, reprezentata prin subsemnatul, aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele:  “In seara de 06.03.2013, la doar o zi de la evenimentele relatate mai sus, in cadrul unei misiuni de patrulare de rutina prin numitul hypermarket Real aflat pe raza localitatii mai sus amintite, a identificat la raft suspectul descris anterior, acesta pretinzand si primind de la cetatenii care se aprovizionau in respectivul hypermarket suma de 32 de lei per bucata. A fost intocmit pe loc bon de casa si s-a ridicat una bucata sticla cu urmatoarele semnalmente pentru cercetari la sectie: Wine Princess  Merlot, 2007, Minis Vineyrad. La testul de alcolemie s-a constatat ca respectivul se afla sub influenta unui nivel alcoolic de 13 %. Alertati fiind in prealabil de organele de ordine publica de la Galati am dispus o ancheta amanuntita a imprejurarilor in care s-au petrecut faptele enumerate mai sus, ajungand la urmatoarele concluzii:

 

Wine Princess MerlotAspect (Culoare): Visiniu inchis, opac, cernelos, cu tente violacee si borduri cu o intensitate cromatica frapanta, care nu ii tradeaza absolut deloc varsta.

 

Nas: De Merlot. Dar ascutit, concentrat, reglat la tonuri inalte, cu tot felul de intruchipari de visine, prune (usor afumate), cirese coapte. Usor cu aciditate volatila in deschidere. Gemuri si dulceturi dulci de la asocierea acestora cu notele vanilate, dar toate in tonuri proaspete si suprinzator de fresh si vibrante pentru varsta vinului. Baric bine asezat, (ceva piper, grafit, “pencil shavings”, trufe, ciocolata neagra) exact cat trebuie ca sa lase fructul sa se exprime.

 

Gust: Tot Merlot. Scoala Veche. Fara baricuri excesive si alambicari inutile. Cu un nivel extractiv de invidiat, fruct surprinzator de pur si vibrant. Aciditate excelent dozata pentru a echilibra corpul moale al Merlot-ului. Tanini frumos dozati, evidenti mai ales pe final si care ii confera o structura bine definita. Toate intr-o armonie care pare uneori ciudat de reusita pentru intervalul asta de pret si locul de unde provine.

Finalul se prezinta in note usor amarui si cu tanini evidenti, seriosi, care curata eficient palatinul. Postgust mediu cu fructele insirate mai sus intr-o expresie vivace, urmate de tuse de coaja de paine arsa pe vatra, prune afumate, martipan si condiment. Un vin cu fructul in fata, proaspat pentru varsta afisata, lejer, abordabil, dar in acelasi timp cu o nota de seriozitate si extract, care te face sa nu lasi paharul din mana. Rar mi se intampla revelatii de astea si in general la vinuri de prin Hexagon.

 

In concluzie, subsemnatul confirma datele si faptele prezentate de colegii din Galati si coroborand cu acestia informatiile obtinute constata existenta elementelor constitutive ale infractiunii de vin Foarte Bun pentru pretul cerut (personal apreciez un RPC Bun).

De asemenea, dispune trimiterea inculpatului catre consum imediat sau maturare cativa ani la racoare, in beci. Evident justitia consumatorului obisnuit  va avea ultimul cuvant cu privire la acest caz, fara a suferi alte ingerinte in plus din partea organelor de ancheta decat faptele prezentate mai sus.

 

5 responses so far

5 Responses to “Politia Vinurilor raporteaza: au fost finalizate cercetarile in cazul suspectului Merlot Wine Princess 2007”

 1. […] nu ar fi fost aberatia aia de Merlot 2007 de la Wine Princess (da, la cum arata piata de la noi, eu consider vinul respectiv o aberatie pozitiva) as fi zis ca […]

 2. I Georgeon 18 Oct 2013 at 5:27 PM

  Belea articolul! Foarte misto scris!
  Abia acum l-am citit si eu, dar mai bine mai tarziu pana nicioadata.

  O sa ma duc in Real sa caut sticla, daca nu il au, poate dau o fuga in Auchan desi e mai departe de mine.

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @I George,M-am gandit eu ca e bine sa il mai dau o data in urmarire generala..:D
  Succes la vanatoare! In Real era mai scump si ultima data la mine nu il mai aveau. Oricum toate Real-urile vor deveni Auchan in scurt timp..:D

  [Raspunde]

 3. […] la Wine Princess  ?i trebuie s? spun de la început c? nu regret deloc. Fotografia este de la Dan Micuda , ?i tot el  m-a influen?at  s? m? uit la vinurile Wine Princess din Auchan prin recomandarea […]

 4. […]  Astazi vorbim despre Merlot 2007 Wine Princess,  vin care  a facut impresii pozitive in comunitatea bloggerilor ;  DOC CMD Minis, 13 %,  achizitionat cu 30 de RON  prin amabilitatea lui Dan. […]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply