Oct 23 2012

(P) Comunicat Festivalul PROVINO Iasi

Published by at 3:00 PM under Manifestari si targuri,Provino

 

PROVINO IASI

 

un eveniment profesionist, complet, pentru industria vinului din Romania

 

 

            Festival de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO va avea loc în acest an la Iasi în perioada 69 decembrie, la Centrul Expozitional Providenta. Preocuparea pentru crearea si mentinerea unui standard foarte ridicat al festivalului a determinat alegerea lunii decembrie pentru organizarea PROVINO, avand în vedere programul de manifestari de mare atractivitate pentru publicul larg si perioada propice pentru organizarea de evenimente profesioniste dedicate vinului si gastronomiei.

 

În luna decembrie, în paralel cu intensificarea manifestarilor dedicate cultivarii spiritului, disponibilitatea publicului larg de participare la evenimente este mai mare datorita unui program mai relaxat al vietii productive, motiv pentru care am decis sa venim în întampinarea acestuia cu evenimente dedicate, prin intermediul PROVINO. Totodata, luna decembrie pregateste, prin activitatile si traditiile pe care le cultiva, sfarsitul si începutul anului calendaristic. În aceasta perioada viile si cramele sunt pregatite pentru un nou an iar viticultorul are mai putine lucrari de realizat în vie. Avem o confirmare larga de participare a producatorilor si specialistilor din industria viti-vinicola romaneasca, oenologi, somelieri, degustatori autorizati si Cavaleri ai Vinului, care vor împartasi vizitatorilor PROVINO din cunostintele lor si din secretele vinului, si vor avea în acelasi  timp ocazia de a gasi un ragaz pentru sine si de a privi rezultatele obtinute pe întreg anul prin prezentarea unor vinuri bune, de calitate. Pregatim pentru luna decembrie cel mai complet festival de vin din Romania de pana acum, cu o suita de evenimente de care dorim sa va bucurati si pe care va invitam sa le descoperiti la Iasi”, a declarat Florin Mindirigiu, director general ABplus Events, organizatorul Festivalului de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO.

 

 

Împreuna cu specialistii din organizare, am structurat evenimentul pe cateva mari domenii:


            PROVINOEXPOZITIE SI DEGUSTARI DE VIN

eveniment la care participa producatori mari din industria vinului, industria conexa si gastronomie. Zilnic vor avea loc cate patru sesiuni de degustari de vinuri, realizate de membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, cu sprijinul somelierilor din OSR 2011

 

ÎNVATA DESPRE VIN

serie de evenimente dedicate invatarii continuie sau initiatilor in arta vinului.

 

  • SCOALA VINULUI” – vom continua traditia organizarii la Iasi a evenimentului, în zilele de vineri, 7 decembrie, si sambata, 8 decembrie. Acesta se va bucura de lectori importanti: Valeriu V. Cotea, Catalin Paduraru, Marian Timofti, Catalin Zamfir.

 

  • TUTORED TASTINGS introducem un concept nou pentru evenimentele de vin, respectiv seminarii de specialitate, fiecare de cate 90 de minute, pe durata carora partea          teoretica va fi îmbinata cu partea practica.

 

            Temele abordate în zilele de 7, 8 si 9 decembrie vor fi diverse, de interes pentru initiatii în          arta vinului, iar dintre acestea amintim: Vinuri baricate si vinuri nebaricate, Vinuri din             Lumea Noua, Vinuri premiate cu aur, Imperial BrunchSampania si vinurile             spumante, Vinurile cupajate si vinurile necupajate, Vinurile de autor, Istoria            podgoriilor din Romania

 

            Lectorii care vor sustine prezentari pe temele amintite sunt: Valeriu V. Cotea, Catalin     Zamfir, Catalin Paduraru, Cintia Colibaba, Liviu Grigorica, Gheorghe Craciunescu, Traian Mihail Petrea.

  

SEARA LA PROVINO

in serile de vineri si sambata nu încheiem PROVINO la ora 19.30, asa cum poate multi vizitatori obisnuiesc, ci continuam petrecerea pana tarziu, într-un cadru rafinat si elegant.

 

  • Serile ART, WINE & GASTRONOMY am pregatit 10 tipuri de vin la degustare, cu sprijinul producatorilor de vin din festival, si asistenta degustatorilor autorizati Gheorghe Craciunescu si Traian Mihail Petrea. Somelierii din OSR 2011 vor prezenta vinurile iar bucatarul Dan Boerescu va realiza show-ul gastronomic, alaturi de bucatarii spectaculosului restaurant “La Castel” din Iasi. Amfitrionul acestor seri va fi actorul Adrian Paduraru.

 

  • BLACK & WINE PARTY petrecere dedicata tinerilor, realizata într-un concept nou, marca ABplus Events, în parteneriat cu KISS FM. Aceste petreceri vor reuni în jur de 500 de tineri dornici a petrece, dansa, degusta vinuri si produse culinare într-un cadru neconventional, acela al unei expozitii

 

             

  GALA WINE & GOURMET

eveniment de înalta tinuta organizat în prima seara PROVINO cu participarea personalitatilor orasului, producatorilor de vin, profesionistilor, reprezentantilor HoReCa si mass-media de specialitate. Gazdele acestui eveniment vor fi Adrian si Catalin Paduraru, iar tema aleasa anul acesta va fi reprezentata de 10 vinuri premiate cu aur si 5 mancaruri rafinate, bucatarul invitat fiind Antonio Pasarelli.

 IUBESC PROVINO,

pentrutotceeaceînseamnasi,înplus,pentru:

 

  • CONFERINTA HORECAva avea loc în prima zi a PROVINO si va avea ca invitati speciali manageri din domeniul hotelier, arhitecti, somelieri, oenologi, proprietari de restaurante si cafenele,

 

  • PREVIEW DAY eveniment organizat pe 6 decembrie, care va marca ceremonia de deschidere a festivalului PROVINO, în cadrul caruia alaturi de producatorii de vin vor fi prezente restaurante, membri ai ADAR, OSR 2011, Ordo Equestris Vini Europae – Consulatul Romaniei – Legatul Iasi, profesori ai Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Horticultura, Catedra Oenologie,  oficialitati si personalitati ale orasului,

 

  • EXPOZITIA DE ARTA va fi organizata pe întrega durata a festivalului PROVINO. Timp de patru zile expozitia va reuni pentru prima data opere din colectiile particulare ale iubitorilor de arta ieseni. Vor fi expuse alaturi de opere de arta contemporana si lucrari celebre semnate de: Stefan Luchian, Corneliu Baba, Eugen ?tefan Bou?ca, Octav Bancila si Mihai Camaru?,

 

  • EXPOZITIA GASTRONOMICA – vor fi prezente maxim 10 restaurante iesene care îsi vor prezenta produsele si serviciile,

 

  • WINE SHOP – magazin specializat organizat la iesirea din expozitia PROVINO, de unde vizitatorii vor putea achizitiona la pret de producator vinurile prezente în festival,

 

  • KIT-ul PROVINO va fi înmanat vizitatorilor la intrarea în festivalul PROVINO,

 

 

si pentru oamenii cu care ne vom intalni la PROVINO, carora le multumim,

 

prof. dr. Valeriu V. Cotea, Presedinte Onorific al Festivalului PROVINO, presedinte al al Patronatului National al Viei si Vinului si expert al Organizatiei Internationale a Viei si Vinului

 

prof. dr. Dan Boboc, Presedinte ADAR

 

Marian Timofti, Presedinte OSR 2011

           

reprezentanti ai producatorilor de vin

 

bloggeri si mass-media de specialitate

 

membri ai ADAR: Catalin Paduraru, Gheorghe Craciunescu, Traian Mihail Petrea, Liviu Grigorica, Catalin Zamfir

 

somelieri membri in OSR 2011

 

membri ai  Ordo Equestris Vini Europae Consulatul RomanieiLegatul Iasi

 

studenti, masteranzi si doctoranzi si profesori ai USAMV IasiFacultatea de        HorticulturaCatedra Oenologie

 

manageri HoReCa si specialisti în domeniu

 

artisti plastici si colectionari

 

           

 

si tuturor celor care lucreaza în acest eveniment!

 

 

PROVINO IASI va reprezenta cu siguranta si anul acesta,

 un nou reper de calitate evenimentele de vin din Romania!

 

 

 

 

Puteti consulta programul complet al evenimentului aici

 

                 

 

                 

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply