Oct 05 2012

(P) Daca va nimeriti prin restaurante, nu ratati: Toamna in Rosu!

Published by at 2:11 AM under Manifestari si targuri,Promovare

 

Dupa o “Primavara în rose” si o “Vara în alb” – evenimente din seria “Anotimpurile” organizata de Vinul.Ro, a venit momentul ca pasionatii de vin sa deguste si o “Toamna în rosu”.

 

În perioada 28 septembrie – 4 noiembrie, Vinul.Ro demareaza campania de promovare a vinurilor rosii în 53 de restaurante din 6 orase ale tarii. Ca o noutate absoluta, vinurile vor fi vandute nu doar la sticla si la pahar în localuri, ci si pentru acasa, la preturi cu discount suplimentar.

 

Succesul înregistrat de toate “Anotimpurile” organizate pana acum a facut ca aceasta “Toamna” sa se bucure de un sprijinul a 53 de restaurante din sase orase (Bucuresti, Cluj, Craiova,  Iasi, Oradea si Timisoara). Astfel, comparativ cu editia anterioara a evenimentului, cand au fost înscrise în proiect 12 restaurante din Bucuresti, numarul localurilor partenere a crescut masiv. Toate localurile partenere vor avea meniuri speciale cu vinurile înscrise în promotie, iar în multe dintre ele va fi prezent si cate un somelier „de garda” care va povesti clientilor despre cum se produce, consuma si asociaza gastronomic vinul rosu.

 

Proiectul implica înscrierea mai multor vinuri rosii, care vor fi listate, semnalizate si vandute în mod special pe toata durata campaniei. Pentru acest anotimp, producatorii si partenerii evenimentului au realizat o ampla selectie de vinuri rosii, astfel încat sa existe posibilitatea de a le degusta la sticla sau la pahar, la preturi speciale. Pe meniurile “Toamnei în rosu” pot fi gasite anul acesta 19 vinuri rosii de la 11 producatori si importatori de vinuri (Crama Oprisor, Cramele Recas, Vinarte, Domeniile Samburesti, Budureasca, Crama Ceptura, Crama Purcari, Villa Vinea, Vincon Vrancea, Heinrig Distribution si Alma Tim Distribution).

Pentru a incuraja consumul de vin si pentru a ajuta pasionatii de vin rosu în decizia de selectie, vinurile vor fi comercializate în doua categorii de pret: prima la 45 lei/sticla si 9 lei/pahar si cea de-a doua la 70 lei/sticla si 12 lei/pahar.

Alaturi de vinurile din promotie, clientii restaurantelor partenere vor putea degusta si renumitul digestiv Unicum, care a primit din partea organizatorilor titlul de “Digestiv oficial al Toamnei”.

 

“Toamna în rosu” are ca principale scopuri promovarea generica a consumului de vin, educarea consumatorilor, pozitionarea superioara a vinului în mintea clientilor si încurajarea stilului de viata asociat acestui produs. Daca la numarul de restaurante partenere a întrecut toate evenimentele de acest tip organizate pana acum în Romania, aceasta “Toamna în rosu” merita sa se bucure si de o promovare pe masura. Pe langa miile de pliante si materiale de promovare realizate, Vinul.Ro a încheiat si un parteneriat de promovare cu Radio ProFM, unul dintre cele mai renumite posturi radiouri din tara.

 

 

Lista vinurilor participante:

 

  1. Caloian Cabernet Sauvignon 2010, Crama Oprisor
  2. La Cetate Pinot Noir 2010, Crama Oprisor
  3. Cocosul dintre vii Feteasca Neagra 2011, Cramele Recas
  4. Cocosul dintre vii Syrah 2011, Cramele Recas
  5. Merlot Terase Danubiene 2011, Vinarte
  6. Feteasca Neagra Villa Zorilor 2011, Vinarte
  7. Villa Vinea – Vinea Rosu (Zweigelt) 2011, Villa Vinea
  8. Villa Vinea Feteasca Neagra Selection 2011, Villa Vinea
  9. Merlot 2010, Domeniile Samburesti
  10. Rouge de Roumanie 2011, Domeniile Samburesti
  11. Rara Neagra de Purcari 2010, Crama Purcari
  12. Feteasca Neagra Crama Ceptura 2007, Crama Ceptura
  13. Budureasca Shiraz 2011, Budureasca
  14. Cabernet Sauvignon Beciul Domnesc 2008, Vincon Vrancea
  15. Feteasca Neagra Casa Vrancea 2004, Vincon Vrancea
  16. Espiritu de Chile Cabernet Sauvignon 2010, Heinrig Distribution
  17. Negroamaro Masseria Altemura 2009, Heinrig Distribution
  18. Chateau La Verriere Bordeaux Supérieur 2009, Alma Team
  19. Baldik Cabernet Sauvignon 2011, Alma Team

 

Lista restaurantelor partenere o gasiti Aici.

.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply