Sep 17 2012

Noutati de toamna de la SERVE

Published by at 1:53 AM under Diverse,Manifestari si targuri,SERVE

 

Sambata, dupa cum probabil a aflat tot Facebook-ul, am fost la SERVE cu ocazia evenimentului “Sticle Deschise Toamna” (suna bine, nu?).  De fapt fiind membru (vechi ?!) al Clubului Cavalerilor am decis sa mai ies din casa si sa profit de vremea frumoasa de afara, de bunavointa gazdelor si mai ales de vinurile bune ale acestora.

 

Apropo de Clubul Cavalerilor, cred ca ar trebui mai multi producatori autohtoni, mai ales cei cu pretentii “quality” sa foloseasca acest instrument de marketing extrem de util in fidelizarea clientilor. Este mult  utilizat pe afara, mai ales prin Franta si America (unde exista producatori mici care vand toata productia in acest sistem exclusivist sau pe mailing list-uri). Chiar ma gandesc sa scriu un articol despre  acest lucru pentru ca e un subiect de marketing extrem de interesant. Probabil ca ai nostri se feresc de „cluburi” de frica sa nu zica lumea ca au copiat SERVE. Dar, dupa cum ne zicea bunica-mea: e pacat sa furi, sa minti, sa dai in cap, deci nu sa copiezi pe altii la idei bune..:))

Cred ca deja sunt „abonat” la eveniment, fiind al doilea an in care “aterizez” la Ceptura. Imi pare rau ca de data aceasta nu am avut timp sa ajung si la alte crame, dar timpul a fost cam scurt: “a classic a get-in get out job”.

 

O sa expun mai jos doar noutatile extrase la fata locului, programul e afisat in dreapta si a fost respectat..:) Pentru informatii “generale” si impresii personale (care nu s-au schimbat de atunci, ba din contra), puteti consulta postarea de anul trecut. Deci:

 

  1. Serve Ziua Sticlelor DeschiseVinurile incercate sunt la fel cum le stiti (stiam), adica bune, foarte bune si excelente (Cuvee Alexandru). S-a “degustat” toata gama Terra Romana, Cuvee Charlotte 2008 si Cuvee Alexandru, plus Domainne Peraldi Rouge. “La discretie”, vorba unui invitat..:)
  2. A aparut langa crama o cocheta cabana din lemn unde se pot incerca si achizitiona vinurile, in conditii mai mult decat propice.
  3. Fata de anul trecut, am ajuns la ora 9 (plecand de la 6.30 din Pitesti) beneficiind astfel si de o vizita in vie, pe doua parcele, una plantata anul acesta cu Merlot si una cu Cabernet Sauvingon care avea deja 5 ani. Din cate am inteles a fost cea mai timpurie recolta din prin ‘75 incoace, din declaratiile unui veteran al industriei…:) Practic anul trecut la 1 octombrie cand am fost la ei, tocmai aduceau Merlot-ul din vie; acum culesesera tot, in afara de Cabernet Sauvingon, pe care am inteles ca il vor lasa un pic mai mult, cu inima indoita fata de ploile ce se anunta. Mustul de Roze  (Merlot cu Feteasca Neagra, nu se stie inca ce o sa fie sau e secret) deja incepuse fermentatia, Feteasca Neagra rosie era aproape vin. Ideea generala, in contrast cu efuziunea de pe la TV ca o sa fie un an exceptional pentru vinuri, este  ca a fost un an atipic si dificil, dar cei care s-au ingrijit de vie si au statat langa ea vor face vinuri excelente. Recolta, cantitativ este sub ceilalti ani. Oricum din ce am auzit la Babadag, unde au cealalta parte din vie conditiile au fost diferite si vinurile se vor echilibra.
  4. S-a cumparat vin intr-o veselie, mai ales din cauza preturilor. Care conform declaratiilor organizatorilor (de fapt stiti ale cui) au fost, citez: “speciale pentru cei care au onorat invitatia si care in 2012 au achizitionat deja vinuri prin Club”. Vinul Cavalerului a fost la 18 lei, iar Terra Romana a fost la 25 lei, rezultand unele dintre cele mai bune RPC autohtone.  Rose-ul de la TR cu 25 de lei e mai mult decat onorabil, ca sa nu mai zic ca am dat si de un Sauvignon Blanc delicios, cu care nu ma intalnisem pana cum. Chardonnay-ul a fost 41 de lei, Cuvee Amaury 48, Cuvee Charlotte 68 lei, iar Cuvee Alexandru a fost la un ”undisclosed special price” (iar va citez din organizatori). Cert e ca a fost atat de special incat am luat decizia impulsiva de  achizitiona o sticla, eu care pufai ca o Coana Chiva  din reclama de la Covalact la RPC-uri si preturi. De data asta pretul a fost dezarmant. De bun… Unde mai pui ca mai aveam unul care doarme cuminte in sifonierul de acasa…:).

 

Deci, pe scurt, astea ar fi noutatile, cine nu a fost a pierdut. Ce? Asta depinde de fiecare: pentru unii o oportunitate sa cumpere vinurile SERVE la niste preturi super, pentru altii (si aici m-as fi inclus si pe mine daca stateam acasa), ocazia de a petrece o zi deosebita printre vinuri bune si oamenii pasionati care le realizeaza.

 

P.S. Off topic: la intoarcere am dat o tura din curiozitate si la Chateau Stanca sa prelevez nistre „mostre”, dar din pacate nu era tipenie de om pe proprietate (doar o pisica excesiv de prietenoasa si care se scarpina suspect de des), iar la telefonul afisat pe site  nu a raspuns nimeni. Bine era si vreo 4 dupa-amiaza, ora de siesta nu de stat dupa nebuni prin crama..:) So, next time…

 

 

 

 

 

 

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply