Jul 19 2012

De unde (o sa) cumparam vinuri…

Published by at 5:48 AM under Diverse,Marketing

 

Astazi o sa va povestesc despre un site de unde mai achizitionez vinuri.  Si despre un trend interesant care se manifesta in ultimul timp pe la noi.

 

Site-ul se numeste www.vinatis.com si fata de cele cunoscute si prezentate de Ciprian aici si in alte posturi pe parcusul timpului punctul forte al celui de fata o reprezinta selectia extinsa de vinuri frantuzesti si bineinteles taxele de curier mai mult decat onorabile. De fapt e mai ieftin sa imi vina vinul din Franta decat din Romania si asta spune multe despre nivelul de dezvoltare al pietei de curierat de pe la noi (apropo un blog despre serviciile de curierat nu exista?:)

Eu personal am comandat de doua ori de pe el si nu am avut probleme…atentie insa la temperaturile de afara, mai ales daca vreti sa aduceti vinuri albe.

 

In al doilea rand vreau sa semnalez un fapt interesant si de anticipat din punctul meu de vedere: majoritatea colegilor de blogosfera isi aduc si consuma vinuri de pe afara… Trendul care initial era firav si limitat s-a extins in ultimul timp si cam toata lumea vrea sa scape din “colivia” importatorilor si producatorilor autohtoni pentru care busines-ul cu vin se rezuma doar la meschina intrebare: “Cat pot sa imi trag maxim la vinul asta?” Acum ma intreb: chestia asta o fi de bine sau o fi de rau? Si pentru cine?

Si inca o dilema: cat va dura pana cand trendul de mai sus se va extinde pe Facebook, prin magazine, media, etc. acaparand pana la urma segmentul si asa destul de “subtire” al generatiei “millenium” de pe la noi si lasand producatorii autohtoni cu vinuri suprapreciate cu ochii in soare si cu licorile stocate indefinit prin crame? 2, maxim 3 ani? Facem un pariu?

 

P.S. Imi aduc acum aminte de o carticica cu o coperta sugestiva cu vreo cativa pinguini pe o banchiza, al carei titlu zicea asa: “Icebergul nostru se topeste”…Si de data asta de vina nu este incalzirea globala, ci lacomia locala..:))

 

 

8 responses so far

8 Responses to “De unde (o sa) cumparam vinuri…”

 1. berbecutioon 19 Jul 2012 at 5:41 PM

  Si construind pe ideea ta si a lui George de ieri, oare n-ar fi bine sa facem un grup pe FBK de genul “clubul cumparatorilor de vin din import”? Total non-profit, dimpotriva, profit pentru fiecare dintre noi, pentru ca multi ofera discounturi interesante la cantitati mari, iar transportul poate chiar disparea din ecuatie compensat de acestea.

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @berbecutio, oricat de mult mi-ar displacea ideea de a mai aparea un grup pe FBK (si asa sunt o goraza si multe fara scop bine definit), inclin sa fiu de acord cu tine. Problema este impartirea comenzilor o data ajunse in tara…ca acolo o sa ne omoare curierii autohtoni in preturi…
  Je suis, d’acord! Aux armes citoyens!

  [Raspunde]

 2. Sorinon 19 Jul 2012 at 6:38 PM

  Ah, si pe langa bloggeri, stiu destui alti oameni care cumpara online. Chiar ar merge facut un grup. 🙂

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @Sorin, Da..presupun ca mai sunt si altii. Si eu stiu cativa care fac pe intermediarii, pentru un “mic” comision..:))
  Deci raspunsul de mai dat lui berbecutio este valabil..:)

  [Raspunde]

 3. […] portofoliu, era cumva previzibil. RPC-ul este Acceptabil, tinand cont ca a costat cam 4 €, de aici. Acum apare deja versiunea 2011 la 7 €, probabil ca de aici si reducerea de pret, pentru a face […]

 4. Caberloton 26 Feb 2013 at 3:25 AM

  … BUNA Ideea :-))

  ==> vinuri bune si la un pret corect !

  Am o intrebare : daca cumperi de pe situl asta niste vin din franta … la pret se mai adauga si taxe vamale + acize ? … asta inseamna cam cite procente ?

  … nu de alta … dar ma gindesc sa beau ceva vinuri la vara in concediu …
  … si daca preturile in ro sunt cum sunt … si calitatea e cum nu e …
  … ma gindesc sa-mi trimit 12 sticle de pe la francezi …

  … imi pare rau ca nu gust specificul locului , dar nu am chef sa-mi stric concediul

  merci !

  p.s. … ca info :
  la Montreal Cuve Uberland 2006 e 49$ … si acum e redus la 35%
  … firma de stat=SAQ care vinde vinuri aici … are un adaos serios … sigur+30%
  … am inteles ca in ro e 100 lei … chiar daca unii spun ca ar fi corect 50 lei.

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @Caberlot, Daca vin sticlele in Romania nu mai platesti nimic, decat la ei vinul si transportul si apoi iti vin la usa prin curier.

  Daca aveti monopol la alcool, astea sunt preturile..:D
  Pe la noi a sarit deja Uberland de 100 lei ca nu au scos altul intre timp ca a fost recolta cam slaba si au ales sa nu il scoata.

  Acum stii cum e: pretul depinde de piata. Daca lumea in tara da 100 lei pe el, de ce sa il dea mai ieftin?
  Pe afara poate, ca e concurenta mai mare si consumatorul mai destupat…:D

  [Raspunde]

 5. […] de vita sau ceva miel, vanat. RPC-ul este iarasi unul Foarte Bun la cei 7 € cat a costat de pe Vinatis. Unde mai pui ca e posibil sa isi joace imaginatia feste si sa identifici si o nota de Lafite prin […]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply