May 03 2012

Primavara cu Rose-uri premiate de la Vinul.ro (P)

Published by at 12:56 PM under Diverse,Manifestari si targuri,Rose

 .

Ah…dupa o iarna grea si cu multa zapada, care sincer la un moment dat ma aruncase pe marginea unei depresii bacoviene (desi lipsea caracterul pluvio al intregii actiuni) primavara se pare ca si-a intrat in drepturi, parca mai repede ca in alti ani daca tin cont de temperaturile de afara. Aproape 30 de grade de 1 Mai e ceva si ce poate fi mai nimerit pentru a potoli  arsita de afara decat un pahar de vin rece, mai ales un Rose!

 

Anticipand parca evolutia meteo de la inceputul lunii, Vinul.ro demareaza de pe 5 mai (adica de sambata) campania Primavara Rose. In urma acestei actiuni, o sa gasiti prin restaurante, baruri, cafenele si localuri (lista completa o vedeti facand click pe banner-ul din dreapta) variante de rose-uri de la producatori autohtoni si straini. Poate nu o sa le gasiti taman pe cele care va plac, dar sigur din lista respectiva va vor face cateva cu ochiul.

 Eu personal cunosc cele doua variante de la Recas (Sole si Huniade), Caloian-ul de la Oprisor, Bendis Brut (atentie e spumant si e reusit) de la Petrovaselo, Rose de la Budureasca si spre rusinea mea cam atat. O sa profit sa ma mai pun si eu la punct cu “noutatile”. Oricum dintre cele enumerate mai sus toate sunt de incercat, nu am cuvinte de ocara pentru nici unul.. 🙂  Plus ca o parte tocmai au fost premiate la Mondial de Rose unde am luat (Romania , nu eu personal)  nu mai putin de 12 medalii, lucru pozitiv, mai ales daca ne comparam cu vecinii de la sud de Dunare care au “impuscat” doar doua. Mandrie nationala la maxim, Mon cher! Deci Rose-urile de pe la noi se pare ca au convins si pe altii si au sanse mari sa va convinga si pe voi..:)

Daca le-ati terminat de incercat pe toate, stati linistiti ca mai exista variante destule sa va domoleasca setea de la SERVE, Stirbey, Davino; asta ca sa enumar pe cele pe care le stiu ca sunt bune si care mi-au venit primele in minte. Cred ca daca trimiteau si ei probe la concursul de mai sus, victoria ar fi fost totala..:)

 

 Topuri si recomandari nu fac de data asta, ramane sa vedeti voi care o sa va placa mai mult, pentru ca nu e asa: De gustibus, non est disputandum…

Si oricum Rose-ul, prin caracter,  cred ca este vinul care se preteaza cel mai putin la abordari serioase, cu punctaje, recomandari si evolutii interesante si alambicate pe palat. Doar bucurati-va de el, de soare si de la valul de verdeata de afara…

Life is wonderful, take it easy!

.

P.S. Consumati totusi cu moderatie; rose-ul cat e el de de sagalnic si de rose contine, din pacate, alcool..:)

 

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply