Mar 09 2012

“De prin casa”: Noutati de la Recas

Published by at 11:48 AM under Prowein,Recas

 

Sa dau din casa, informatii calde de la Recas aflate de la D-nul Cox intr-o (prea) scurta discutie la finalul unei zile obositoare pentru ambele parti. Sper sa fii retinut cat de cat corect, dar  sunt sigur ca le vor completa colegii in urma incursiunii la Recas pe care, cu mare tristete, o ratez:

 

 • Se pregateste rebranduirea gamei Cocosul cu etichete noi, mai prietenoase (cel putin mie din cat le-am vazut 2 secunde mi s-au parut mai reusite decat cele de acum) si introducerea de noi vinuri in gama, in special a unui Pinot Noir usor, fructat si baubil, fara adaos (in marea majoritate a cazurilor dupa parerea mea nenecesar) de lemn. Plus se va schimba putin si denumirea:  Cocosul dintre vii (din cate imi amintesc). Cu siguranta va da nastere la ceva glumite legate de lumea de apoi, dar prinde bine: “buzz marketing”..:)
 • De asemenea a aparut varianta 2011 a Fetestii Regale Barrique,(va aparea, nu am retinut exact, deh oboseala, vad ca pe site deja este trecuta L.E.Thx George: se pare ca exista de ceva timp pe piata, eu acum m-am intalnit prima data cu ea)  diferita de stilul Stirbey (care in treacat fie spus mie imi merge la inima), mai corpolenta si mai incarcata de arome fructate si onctuoase; este a doua Feteasca Regala buna pe care o incerc, in afara de cea amintita mai sus, desi repet sunt doua variante diferite.
 • Chardonnay Sole 2011 este o reusita, intr-un an dificil pentru strugurii albi datorita caldurii intense din vara trecuta si a lipsei ploilor mai ales pe final. Se pare ca Recas a beneficiat de faptul ca au un microclimat mai rece decat ceilalti producatori si le-a iesit un Chardonnay foarte bun.
 • Un Cabernet Sauvignon abordabil, fresh si plin de fruct in gama Huniade, putin cam verde si taninos pe final, dar este de abia imbuteliat. Oricum se anunta un success la banii respectivi (cred ca in jur de 14-15 lei in magazine din ce stiam). L-am incercat si pe cel din Gama La Putere, mult mai serios si mai echilibrat decat primul. Am inteles ca se pregateste o rebraduire si pentru aceasta gama…
 • Cuvee Uberland 2009 mai merge tinut cativa ani…chiar eram curios in ce stadiu al evolutiei se afla, pentru ca am si eu unul culcat in dulap..:) Oricum nu e vin de baut in picioare, pe coltul standului pe la targuri. Ca de altfel si Cuvee Charlotte, Davino Flamboyant sau cele de la Stirbey. Dar deh, piata dicteaza..:)

 

Cam atat, ma opresc aici. O sa va spuna colegii mai multe pe saptamana viitoare cu siguranta, in urma vizitei la Recas… Apropo, le urez distractie placuta, imi pare rau ca nu pot ajunge si eu.

Eu personal nu m-am putut abtine sa nu dau din casa…sper sa nu fi suparat pe nimeni…:)

Urmeaza in viitorul apropiat si restul de info despre Prowein si despre producatorii romani care au participat (cat am reusit sa retin in scurtul timp petrecut la standul nostru)!

 

9 responses so far

9 Responses to ““De prin casa”: Noutati de la Recas”

 1. cosminon 09 Mar 2012 at 7:27 PM

  O corectie mica: se scrie “VA aparea”, si nu “v-a aparea”

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @cosmin, Corect, graba….Mersi!

  [Raspunde]

 2. George Miteaon 10 Mar 2012 at 8:32 PM

  Dan, feteasca regala baricata exista de mai multi ani in aceasta gama. A fost o premiera la vremea ei.

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @George Mitea, Da, se pare ca da! Eu recunosc ca acum am aflat de ea… o sa modific postarea.
  Astept vesti de la voi, care ajungeti la Recas!

  [Raspunde]

 3. George Miteaon 10 Mar 2012 at 11:39 PM

  ne-am si intors:) a fost ieri

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @George Mitea, Deci sa urmaresc fluxul de stiri…:))

  [Raspunde]

 4. […] sase vinuri poarta inca simbolul viu colorat, intr-un design mai discret (despre care a amintit Dan aici). In gama Sole, recolta 2011 s-a imbogatit cu o Feteasca Regala baricata, care va redefini gustul […]

 5. […] Tot de curiozitate am mai incercat noul Chardonnay de la SERVE, cu un caracter mai greu, dat de anul calduros, care merge tinut ceva in sticla pentru a evolua. Mi-a parut rau ca nu am incercat vinurile de la Wine Princess (cu niste etichete si un branding noi: ceva de genul Stonewines), despre cele de la Recas am mai vorbit aici. […]

 6. […] sase vinuri poarta inca simbolul viu colorat, intr-un design mai discret (despre care a amintit Dan aici). In gama Sole, recolta 2011 s-a imbogatit cu o Feteasca Regala baricata, care va redefini gustul […]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply