Dec 20 2011

Visul unei nopti de iarna: Rose Vinul Cavalerului 2010

Published by at 10:19 AM under Rose,Sec,SERVE

Proba de fata am achizitionat-o direct de la producator, in circumstantele descrise aici, deci a fost scutit de minunatul sistem logistic si comercial din Romania care se stie ca nu e atat de atent cu vinul pe cat ar trebui. Deja a aparut versiunea 2011, incercata de subsemnatul la GoodWine si pentru care depun marturie ca este la fel de reusit.

Asadar vinul de fata are déjà un an si ceva, iar asta pentru un rose menit a fi baut proaspat este destul de mult. Totusi vinul de fata se tine inca destul de bine si face ce stie mai bine un roze: adica bucura simturile cu arome zglobii si corp vioi. Deci pe scurt:

Aspect (culoare): un roz somon, deschis, stralucitor

Nas: Intens, parfumat, aduce aminte de vara, cu note dulci si imbietoare de capsuni, fan proaspat, ceva trandafiri si fructe exotice.

Gust: Un corp usor spre mediu care mangaie duios palatul si il imbie senzorial cu arome de capsuni proaspete, fructe exotice si pepene galben (parca are ceva, o nota, din Feteasca Alba atata de reusita din aceeasi gama). In fundal apar si note gingase, florale, totul pe fondul unei aciditati bine integrate in corp si care nu distrage atentia de la simfonia miresmelor varatice. Alcoolul de 13 % nu se simte nici un moment, fiind bine ascuns sub mantia de arome a vinului, ajutat fiind si de dopul de plastic care a reusit pana acum sa le tina inchise in sticla.  Finalul este vioi, proaspat cu ceva note de capsuni si trandafiri care dispar la fel de efemer ca o iubire de vara.

Per ansamblu, un rose bun, reusit, proaspat, potrivit unei zile calde de vara, dar perfect si pentru ati aminti de zilele insorite intr-o seara friguroasa de iarna. Pentru un plus evident de complexitate puteti opta pentru varianta din gama superioara, consacratul deja Terra Romana. In ceea ce priveste raportul pret/calitate eu l-am luat cu 16 lei direct de la crama (il puteti lua si de pe Clubul Cavalerilor cu in jur de 17,5 lei) si pentru acest pret, RPC-ul (raportul pret/calitate) este unul la fel de bun.

Asadar, pentru cine are acum in plina iarna, nostalgia peisajului verde, a anotimpului estival cand te prinde noaptea la vreo terasa uitata de lume, alaturi de un pahar de vin, puteti incerca o destinatie turistica “exotica”. Daca insa din diferite motive sugestia de mai sus va ocoleste inexorabil, va recomand un pahar de Rose Vinul Cavalerului.  Sau daca sunteti intr-adevar nostalgici, mai multe…

2 responses so far

2 Responses to “Visul unei nopti de iarna: Rose Vinul Cavalerului 2010”

  1. Danon 20 Dec 2011 at 3:18 PM

    Vinul Cavalerului Roze 2011 si Terra Romana Rose 2011 – new entry

    [Raspunde]

  2. […] scurt update al unui post recent, cel de aici. Am testat si varianta 2011 a Vinului Cavalerului Rose, pe care dealtfel o invartisem in pahar deja […]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply