Aug 18 2011

Vinuri din METRO si rate care alearga la receptiile Reginei Marii Britanii

Published by at 2:22 PM under Diverse

 

Tot colindand pe internet zilele astea, mi-au cazut ochii pe stire, ce e drept mai veche (din Iulie anul acesta): Comitetul care selectioneaza vinurile pentru casa regala britanica a achizitionat de curand 40 de lazi de Sauvignon Blanc Villa Maria Private Bin. Vinul se gaseste si la noi prin Metro sau la Cramele Hallewood; George are un review competent aici.

Deci, daca vreti sa beti ce bea regina Regatului Unit, dati o fuga la Metro si achizitonati produsul respectiv…parca era pe la 50 lei/sticla sau la 45 lei la magazinul online al celor de la Halewood.

Ce este mai interesant ca facand sapaturi aflu ca in afara de vinul de mai sus au mai fost selectionate la aceeasi degistare inca alte doua vinuri din lumea noua:

30 lazi de Justerinis’ Pencarrow Sauvignon Blanc 2010 (Martinborough)

30 lazi de cupaj organic South African Chenin/Sauvignon de la Tanners care pe paita apare sub marca Running Duck (Rata care alerga…sau in alergare, cum vreti)

Asa cum spune pe blogul ei si Jancis Robinson care face parte din comiteltul de selectie de mai sus, sticlele sunt totusi fara eticheta (nebranduite) si nu va va alerga nici o rata pe la receptiile Casei Regale.

O sa va ganditi prima data: “Ce dom’le nu mai sunt vinuri de clasa bune de a ajuns regina sa bea vinuri ieftine din Lumea Noua?” Raspunsul este unul plin de bun simt si spirit civic: restrictii bugetare. De aceea, asa cum afirma si Jancis Robinson, Comitetul trebuie sa se incadreze intr-un buget mai mic decat in alti ani. Pun pariu ca la noi nu o sa auziti de asa ceva…Mai degraba: “Ne facem dom’le de ras sa dam posirca la delegatiile straine, deci sa luam ce e mai scump…”

Daca doriti sa aflati ce se mai afla prin pivnitele reginei ( care contin aprox. 5.000 de sticle) sau cum a cumparat Jancis Robinson, riesling J.J. Prums de la Regina la suprapret dintr-un destocaj evaluat de Christies, va invit sa cititi articolul de pe blogul acesteia.

 

One response so far

One Response to “Vinuri din METRO si rate care alearga la receptiile Reginei Marii Britanii”

  1. […] Bine asta e o chestie care este mai mult apanajul vinurilor New World si nu prea da bine cu branduirea cu “Romania’s Royal House”, dar nici  nu sare calul. In fine…sa zicem ca la noi Casa Regala bea vin alb fructat, care ar fi problema? Si Regina Angliei bea Sauvignon Blanc de la Metro…:D […]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply