Jul 21 2011

De vara: Sauvignon Blanc, Casa Campo, Chile

Published by at 4:40 PM under Chile,Sauvignon Blanc

 

Chile este recunoscut ca un producator de Sauvignon Blanc-uri corecte  si destul de interesante de la variante usoare, de vara , cu arome de florale si de fructe exotice (cum este si cel de fata) la cele complexe si elegante.  Plus ca au un raport pret/calitate in general bun, desi costurile de transport si distributie probabil ca reprezinta o parte importanta din pretul final.

In fine, cum Sauvignon Blanc-ul este un vin pe care, in general, il asociez cu vara si caldura, datorita in principal aciditatii ridicate care il face racoritor si proaspat, cel de fata a fost alegerea ideala pentru perioada torida din ultima vreme. Cum producatorii romani pe care i-am incercat m-au cam dezamagit in trecut (fie prin calitate, fie prin preturi prea mari pentru ceea ce ofera, vezi Jidvei), am apelat de data aceasta la un vin de Chile.

Vinul de fata il gasiti prin Auchan, in jur de 18 lei /sticla, este importat de Lerida si imbuteliat in Europa de un negociant francez. Seama suspect de mult la sticla si prezentare cu Emperador, vin adus de acelasi importator (cred ca de la acelasi negociant francez, dar nu bag mana in foc), deci s-ar putea ca cele doua sa aiba ceva origini comune. Vinul este bineinteles sec, 12% alcool, care, in treacat fie spus, nici nu se simt.

Culoare: Galben pai, stralucitor, cu reflexii verzui

Nas: Fructe exotice in primul rand (mango, ananas) plus ceva  arome florale

Gust: Crocant, vioi, putin mineral, cu aciditate medie spre ridicata, un atac cu note de fructe exotice mango, papaya, ananas. Postgust mediu, racoritor cu note citrice, de lamaie si graprefruit.

Una peste alta, un vin racoritor, bun pentru vara, fara pretentii deosebite, dar care nu m-a dezamagit tinand cont cat a costat.

 

4 responses so far

4 Responses to “De vara: Sauvignon Blanc, Casa Campo, Chile”

  1. berbecutioon 21 Jul 2011 at 9:24 PM

    Tare as fi curios daca e vreo diferenta intre asta si Emperador..nu stiu de ce am o banuiala ca nu.

    [Raspunde]

    Dan Micuda Reply:

    @berbecutio, Si eu am unele “banuieli”..daca pun mana pe un Emperador sper sa ma lamuresc…din pacate, nu am vazut decat Chardonnay in comert…

    [Raspunde]

  2. berbecutioon 21 Jul 2011 at 11:19 PM

    Daca nu scrisesi mai de dimineata, ca luam repede unul de la Cora si ti-l aduceam (parca si la Carrefour am vazut?), ca am fost prin Pitesti azi 🙂

    Daca n-or fi identice, presupun ca oricum sunt foarte apropiate, e greu ca memoria simturilor sa faca diferente, le-as incerca impreuna. L-am cautat in arhiva personala pe Emperador si l-am gasit cu 79 pct pe cel din 2010.

    [Raspunde]

    Dan Micuda Reply:

    In Pitesti, prin Carrefour nu am vazut si Cora nu avem…oricum daca trec prin Bucuresti o sa ma uit. Oricum daca apuc sa il gusr in 2-3 saptamani as putrea sa mai fac cat de cat o analogie.
    Vinul e ok la banii astia, fata de ce bombe de Sauvignon sunt pe la noi…

    [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply