Dec 18 2018

Vinoteca Trivale, varianta online!

Published by at 3:02 PM under Altele

  
Acum in prag de Sarbatori (a se citi al doisprezecelea ceas) am reusit sa lansez si varianta online a Vinotecii Trivale!

Bineinteles ca nu este 100% gata (cred ca niciodata nu va fi) dar sunt cateva sectiuni interesante, asa ca va spicuiesc mai jos din sectiunea “Despre noi” ca sa va faceti o impresie despre proiect si ce (va) aduce nou in peisajul autohton:

  

Vinoteca Trivale este un proiect care s-a nascut si traieste din pasiunea pentru vin!

  

 Pentru vinul de calitate în primul rand, dar mai ales pentru vinul cu personalitate, pentru vinul care transcende simplul lichid din pahar si îndeamna la reverie si filozofie.

 Pentru vinul care provoaca si trimite la istorie, geografie, la oameni, la locuri binecuvântate si traditii de sute de ani.

   

 Pasiunea mea pentru vin a cunoscut “lumina internetului” în 2011 odata cu lansarea blogului personal. Practic un jurnal public de calatorie prin fascinanta lume a vinului care m-a însotit pana astazi, ca un martor creat din amintiri si experiente.

 Si pentru ca locul unui pasionat de vin este cat mai aproape de acesta si de iubitorii lui, anul trecut am deschis în Pitesti un magazin de vinuri si distilate un pic mai special, inspirat cumva din stilul enotecilor italiene sau a cavistilor francezi.

 Cu o atenta selectie de vinuri ai distilate, trecute toate prin filtrul experientei personale si cu o permanenta aplecare  pentru de a oferi întotdeauna un raport pret calitate cât mai bun posibil.

  

 Aaa a luat nastere proiectul Vinoteca Trivale, denumita dupa zona care gazduieste magazinul, cea a cunoscutului parc Trivale din Pitesti.

 Acum iata ca a venit momentul ca micul magazin de vinuri sa aiba si o prezenta online, aceasta materializandu-se în proiectul de fata.

  

 Desi aveti deaface cu un magazin online de vinuri, acesta am dorit sa nu fie o constructie impersonala, menita doar sa mute o marfa denumita “vin” catre client, ci mai degraba o extensie a calatoriei mele de pana acum în lumea vinului.

 Si pentru ca acest demers sa functioneze exista câteva puncte pe care le-am considerat esentiale in constructia magazinului de fata:

     

 1. In primul rand in spatele site-ului pe care va aflati exista un magazin fizic unde puteti vedea majoritatea produselor si unde, foarte important, ne putem întalni. Un loc unde putem sta la povesti în fata unui pahar de vin bun.
    
 2.  Vinurile listate în magazin/pe site au fost degustate în prealabil si au trecut printr-un filtru personal extrem de exigent vis-à-vis de calitatea acestora. Portofoliul magazinului nu este o colectie exhaustiva de etichete romanesti si international, ci o selectie  personala a ceea ce eu consider ca are la momentul actual piata locala mai bun de oferit în materie de vin si distilate
    
 3. Pentru ca vorbim de o Vinoteca exista disponibila pentru iubitorii de vin de colectie o sectiune generoasa de vinuri vechi din crama personala care acopera o paleta extrem de generoasa de apelatiuni si ani de recolta.
    
 4. Veti regasi de asemenea pe site  o sectiune de exclusivitati, vinuri pe care le veti intalni pe piata autohtona decât la Vinoteca Trivale. Sunt vinuri iesite din comun, cu care m-am întalnit la un moment dat si am avut ulterior posibilitatea sa le achizitionez pentru ca si alti iubitori ai licorii lui Bacchus sa se bucure de ele. Sunt bineinteles în cantitati limitate si cred ca se pot încadra în asa numita categorie a “geek wine”-urilor, a vinurilor deosebite, aparte, care va dau posibilitatea sa explorati cele mai ascunse cotloane ale acestei lumi minunate.
    
 5.  Un alt proiect drag mie este listarea unor vinuri “ready to drink” in special provenite din celebra apelatiune Bordeaux. Despre acestea va invit va invit sa cititi în sectiunea speciala dedicata lor in cadrul site-ului.

     

 Pe scurt cam acestea ar fi coordonatele care stau în spatele prezentului proiect! Care dincolo de latura comerciala il vad în principal ca pe un instrument de atragere, formare si initiere a cât mai multi adepti în tainele si placerile minunatei lumi a vinului.

  

 De aceea va astept pe cât mai multi la Vinoteca Trivale, sursa ta de vinuri bune si de experiente rafinate! Acum si online!

  

P.S. Primim cu deschidere sugestii, reclamatii, propuneri de imbunatatire, etc!

    

3 responses so far

3 Responses to “Vinoteca Trivale, varianta online!”

 1. Mariuson 24 Jan 2019 at 9:19 PM

  Salut Dan,
  Super ideea cu magazinul online,felicitâri!
  Am facut si eu pasul âsta anul trecut ,aici în Franta ,încerc sâ fac cunoscute soiurile romanesti .
  Ce pârere ai despre Vinarte ?

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  Multumesc!
  Soare e CS-ul meu preferat din Romania. Castel Bolovanu iar bun la banii lui.
  Prince Mircea e bun, Matei era mai bun dar au vandut crama ca sa iasa din insolventa.
  E producator de traditie la noi, cu portofoliu solid.

  [Raspunde]

  Cosmin Reply:

  @Dan Micuda, Nu stiam ca au vindut crama… asta inseamna ca s-a terminat cu Matei, sau il preia altcineva? Cui au vindut?
  Multumesc

  [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply