Jul 10 2017

Am inaugurat magazinul de vinuri! Rectific: Vinoteca…

Published by at 9:10 AM under Vinoteca Trivale

 

Dupa cum se poate observa foarte usor a trecut ceva vreme de la ultima postare pe blogul de fata. Din motive obiective si subiective dintre cele mai variate. Unul dintre acestea atinge insa si subiectul vin.

Adica in ultima perioada m-am ocupat de amenajarea si deschiderea unui magazin de vinuri in Pitesti. Vinoteca mai exact. Vinoteca Trivale si mai exact.

Un fel de (cum ar spune englezii): „put your money where your mouth is”. And you know I have a big mouth…:)) O sa vedem cat ma pricep si la practica. Chiar si eu sunt curios.

 

Sa revenim. Cum nu sunt genul sa fac pe criticul impartial in lumea virtuala si in viata de zi  cu zi  sa car baxuri cu portbagajul sau sa fac meniuri de nunti, cununii, taieri de mot m-am decis sa procedez ca la carte. Asadar: gasit partener 50/50 (din afara industriei, ca doi “specialisti/critici/bloggeri de vin” e deja prea mult intr-o afacere de gen), deschis firma, inchiriat spatiu, amenajat, selectat/adus/aranjat vinuri, incarcat gestiunea, calculat marjele, preturile, etc.

Iata deci o activitatea destul de bogata care explica in parte „silenzio stampa” din ultima vreme.

 

 

Pe scurt, magazinul este in Pitesti (cei din afara puteti sa va opriti cand aveti drum prin oras), nu vindem BiB sau etichete de larg consum de prin retail  (pentru ca viata este prea scurta sa incercam lucruri imposibile), iar selectia de vinuri este cam 50/50 vin romanesc si din import.

La capitolul romanesc am fost consecvent si mi-am urmat propriile sfaturi (sic!), listand in general producatorii din topul de aici. La importuri am mers pe ce am incercat pe la targurile de afara si se importa si pe la noi. La preturi ok…

Selectia bineinteles ca nu este gata; de fapt este/va fi un proces in permanenta desfasurare. Ah si pe langa vinuri (o sa) mai avem distilate, produse gourmet, cafea, coloniale, etc.

In rest, avem program lejer, de dupa-amiaza; vom avea degustari, evenimente, povesti…si multa pasiune! Oricum atunci cand faci ceea ce iti place cu greu o poti numi munca sau servici.

Prin toamna va fi si petrecerea oficiala de deschidere, deocamdata facem un „soft opening” ca sa ne acomodam cu locatia si sa intram incet-incet in pielea personajelor…:)

 

Va exista si un magazin online, toate la timpul lor. Deocamdata avem pagina de Facebook la care va rog TREBUIE sa dati “Like” ca sa va fiti la curent cu noutatile.

In concluzie: Toti (dar mai ales pe cei care sunteti din Pitesti) cei care cititi randurile de fata va astept la Vinoteca Trivale. Pe strada Trivale, la nr. 27. Noua destinatie a vinului de calitate din Pitesti.

 

P.S. I Cu privire la rectificarea din titlu si consultand DEX: DA, o sa avem si vinuri vechi, in general din Franta si Italia, care vor proveni din colectia personala a subsemnatului. Pentru ca nu facem doar (inca) un butic cu lichide de baut in maxim 2-3 ani. Facem ceva deosebit, facem sa fie bine si sa fie ce trebuie..:)

 P.S. II Ca sa nu va faceti iluzii-deziluzii: NU inchid blogul! Au contraire! Acum vom avea si mai mult material oenologico-editorial…

2 responses so far

2 Responses to “Am inaugurat magazinul de vinuri! Rectific: Vinoteca…”

  1. Marian Gheorgheon 10 Jul 2017 at 7:59 PM

    La cat mai multe vinuri excelente!

    [Raspunde]

  2. Cristian E.on 11 Jul 2017 at 9:45 AM

    Bravo si Felicitari!! Sper sa prosperati si sa va extindeti!

    [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply