Feb 04 2016

Post-Scriptum: Care-i treaba cu Davino in Selgros. Oficial, de la sursa…

Published by at 9:34 AM under Altele,Opinii

 

Cred ca ati citit majoritatea articolul de luni. Care trata o problema care a ravasit internetul si lumea bucolica a vinului romanesc la acest linistit inceput de an: Davino si-a listat vinurile de top in Selgros. Sacrilegiu, fatalitate, sfarsitul lumii, moartea HORECA, “we are doomed, this is the end I tell you!”. Ce urmeaza este un fel de P.S.

 

Bineinteles, ca am deplans si eu situatia, asa cum era ea prezentata prin pozele de pe Facebook. Calamitate.

Apropo, stiti bancul cu bicicleta de la Radio Erevan? Il stiti, dar vi-l readuc aminte in contextul situatiei:

“Intrebare la Radio Erevan: Este adevarat ca lui Andrei Saharov i s-a facut cadou o Volga?

Raspuns: Sigur ca da, dar nu este vorba de o Volga, ci de o bicicleta Sputnik si nu i-a fost daruita, ci i-a fost furata!”

 davino2

Cam asa si cu Davino si Selgros. Ieri dupa articol, pun mana pe telefon si sun la producator. Sa ma lamuresc. Wishful thinking: Poate era bine sa fi sunat inainte, dar era un subiect prea juicy…:)

Si usor perplexat intreb care e logica cu intrarea in Selgros. A urmat o explicatie usor diferita de tot haloimasul care circula in piata de cateva saptamani si pe care v-o redau mai jos in cateva cuvinte, asa cum am inteles-o eu, explicata, repet de catre producator:

 

Selgros a deschis acum ceva timp cateva magazine de cadouri, gen gourmet/magazine de specialitate. Nu in Selgros propriu-zis, ci in afara magazinului. Cam cum ar veni in galeria comerciala. Acestea erau destinate produselor exclusiviste si care nu se regaseau in magazinul “mare”.

Pe cale de consecinta au apelat in materie de vinuri (si) la unul dintre cele mai renumite branduri autohtone, Davino. Care a fost de acord sa listeze cateva etichete in amintitele magazine.

Davino le-a trimis toata cota de alocatie pe 2016. Care cota nu e nici pe departe de cateva sute de sticle cum se vehiculeaza prin piata, ci cam asa: 72 de sticle de Flamboyant, 102 de Domanie Ceptura Rouge si vreo 20 si ceva de Rezerva Alb. La preturi normale, de lista, fara discount-uri si alte reduceri.

Cam aceasta este versiunea producatorului si pe scurt am avea asa:

 

Fiction: Davino si-a bagat vinurile la raft in Selgros.

Fact: Davino a listat vinurile in magazine specializate din galeria comerciala de la Selgros, in afara cash&carry propriu-zis.

 

Fiction: Umbla sute de sticle de Flamboyant prin Selgrosuri

Fact: In total sunt 72.

 

Fiction: Davino le-a dat vinurile la juma’ de pret

Fact: Davino le-a dat la pret normal, de distributie.

  

Una peste alta tragem din toata povestea aceasta cateva concluzii pilduitoare:

  1. Cand e vorba de Davino multi de pe la noi sunt in general foarte voiosi ca sa dea cu pietre. Fact!
  2. Lumea vinului din Romania are mult timp liber si imaginatie. Dar asta stiam deja, ca de aia o iubesc.
  3. Davino are probleme de comunicare pe care e de dorit sa le rezolve pe viitor.
  4. HORECA poate sa stea linistita, Davino nu a aruncat in aer vanzarile din sector. Si probabil vinurile din amintitele locatii se vor termina in cateva saptamani sau chiar mai repede.
  5. Autocritica: e frumos si bine sa te informezi inainte sa scrii despre ceva. Asa cum e frumos si sa scrii despre un subiect “juicy”. Si aici se termina autocritica si incepe critica: Mai urat este cand cunosti povestea, dar o tii pentru tine, ca sa iti pastrezi pozitia “privilegiata” de a da cu pietre in Davino. Asta e urat. Ca asa e in tenis…

 

Epilog: “Intrebare la Provin: Este adevarat ca Davino a listat sute de Flamboyant-uri in Selgros?

Sigur ca da, dar de fapt nu erau in Selgros, erau intr-un magazin de specialitate si nu era sute, erau vreo 72.” Curat Caragiale!

 

P.S. la P.S.:  Asa cum am precizat, informatiile de mai sus au venit din partea producatorului. NU am fost la Selgros sa le verific, (nu am atat de mult timp la dispozitie si nici paranoic nu sunt).

Cine are drum poate sa mi le confirme/infirme. Sau daca are alte informatii este binevenit sa si le exprime.

  

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply