Dec 18 2014

Bule si bubuieli pentru sarbatori: Amorany Gran Cuvee NV

Published by at 9:51 AM under Alb,Bun,Spania,Spumant

 

Pe scurt despre o Cava din Lidl, ca se apropie sarbatorile si poate aveti nevoie de material “pirotehnic” sa spargeti lustrele. Si daca va mai ramane ceva si in sticla, dupa ce ati finalizat (sic!) operatiunea “desfacerea spumantului” sa stiti ca mie mi s-a parut cam asa:

 

Cava Amorany Grand Cuvee Brut

 

Aspect (Culoare): Galben deschis, nuante verzui, perlaj vivace la inceput, usor agresiv, o coloana/perdea de bule persistente in mijloc care insa se termina repejor, ca un concediu de sarbatori.

 

Nas: intensitate scazuta spre medie, fructat cu mere, pere si usor exotic. Tuse dulcege de “bubble gum”, fructe coapte, spre un stil Prosecco asa. Usoare note de drojdii si biscuiti cu unt in fundal.

 

Gust: Corp mediu, aciditate buna, usor prea ridicata in partea a doua a evolutiei. Mousse prezent, intepator si rustic. Note citrice, dulci si de fructe coapte. Echilibrata corect, aciditate cam dura si tonica pe final. Postgust scurt, citric si in note migdalate.

 

Amorany Gran Cuvee Lidl

In concluzie, o Cava Acceptabil spre Buna, corecta, fara pretentii, merge pentru sarbatori. RPC Bun, a fost in jur de 30 de lei parca.

 Apropo de sarbatori: cam asa se desface o sticla de vin spumant:

 

 

Nu incercati asa ceva acasa! Veti primi oprobiul intregii adunari ca ati “fasait” sticla si nu a facut “Poc!”. In plus toti va vor privi ca pe un ratat aducandu-si aminte instant si cu uneori cu voce tare (in functie de cat au consumat anterior) si de alte momente din viata de familie cand ati dat gres.

Mai bine faceti o sabrare, scoateti ochii cuiva, beti niste cioburi si veti fi Zoro pentru aia micii si barbat adevarat pentru toate matusile din familie.

Va dati seama cum suna la gradinita: “Tata nu taie porci, taie sticle de sampanie!!! Niste tarani…”

3 responses so far

3 Responses to “Bule si bubuieli pentru sarbatori: Amorany Gran Cuvee NV”

 1. Dumbrava Razvan Aurelon 28 Dec 2014 at 8:29 PM

  O incerc si eu de rev! Merci de pont

  [Raspunde]

  Dan Reply:

  @Dumbrava Razvan Aurel, Vezi ca e la reducere acum…vreo 22 de lei…iar Arestel Brut in jur de 12 lei parca…

  [Raspunde]

  Dumbrava Razvan Aurel Reply:

  @Dan, Da, asa e, confirm! 🙂

  [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply