Aug 19 2014

Licorna Winehouse Serafim Feteasca Alba 2013

 

Zilele trecute o iesire in oras mi-a prilejuit intalnirea cu unul din vinurile unui nou producator din zona Dealu Mare, pe numele sau Licorna Winehouse. Crama noua, plantatii noi, vinuri noi, etichete noi, site-ul in (re)constructie, totul la inceput de drum cum s-ar spune.

Oricum etichetele ies in evidenta in peisajul authoton si ajuta vinurile in incercarea de a-si croi drum prin hatisurile  junglei comerciale autohtone. Viile sunt tinere, proaspat plantate din cate am inteles, asa ca trebuie sa ajustam pentru acest fapt. In portofoliu au mai multe albe si rosii, de data aceasta am ales sa incerc Feteasca Alba.

 

Aspect (Culoare): galben deschis, clar, cu regulamentarele reflexii tinere, verzui.

 

Nas: intensitate medie, aluzii usor reductive in debut, plus impresii verzi, ierboase si de caise si piersici care incep sa se coaca. Tusele tipice florale sunt acolo, alaturi de notele citrice, de lime si gref alb.

 

Gust: Atac destul de plin, initial rotunjor si usor plat, cu o suculenta si greutate a corpului tipica albelor din Dealu Mare, care se face simtita la nivelul papilelor. Aluzii gustative de fruct copt si aspecte citrice. Aciditatea intervine usor dur in partea a doua a evolutiei, vinul terminand in note tonic-amarui, prezente. Postgust scurt spre mediu, citric-tonic.

  Serafim Feteasca Alba Licorna Winehouse


Un vin Bun, de linie, in jurul barierei de 80p. Nu va asteptati sa va dea pe spate, dar la banii respectivi si tinand cont de materialul avut la dispozitie  este un vin corect. RPC Acceptabil; este in jur de 25 de lei prin online, la carciuma a fost 44 parca.

Oricum pe viitor asteptarile sunt destul de mari, mai ales pentru Gabi Lacureanu, oenologul lor, care a furnizat vinuri autohtone de referinta. De aceea sunt curios cum arata rosiile si mai ales cum vor evolua lucrurile pentru cei de la Licorna Winehouse.

 

2 responses so far

2 Responses to “Licorna Winehouse Serafim Feteasca Alba 2013”

  1. Cristian. E.on 20 Aug 2014 at 8:26 AM

    Se pare ca Feteasca Neagra a lor este buna…George a cotat-o cu 84 de puncte…

    [Raspunde]

    Dan Reply:

    @Cristian. E., Gabi Lacureanu se pricepe la Feteasca Neagra…si eu sunt curios cum este.

    [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply