May 09 2014

Bule autohtone: Domeniile (Casa) Panciu Spumant Brut

Published by at 8:00 AM under Acceptabil,Alb,Romania,Spumant

 

Acum cateva saptamani am incercat din curiozitate un spumant de la Domeniile (Casa?) Panciu. Bineinteles pe cel Brut. Metoda Classic (presupun ca asta inseamna “traditionala”), asamblaj din Feteasca Alba, Feteasca Regala si Aligote.

Cam asta ar fi datele problemei:

 

Aspect(Culoare): Galben pai, lemon. Spuma agresiva si exploziva in pahar, lasa in urma o perdea ezitanta de bule.

 

Nas: Fructe coapte, caise, piersici, note citrice si usor drojdioase, mai spre briose “de casa”. Popular, curat, corect.

 

Gust: Mousse interesant la nivelul palatinului, usor cam acid, corp prezent. Note de fruct copt asociate fericit cu impresii citrice. Zahar usor sesizabil, in note dulcege. Evolutie echilibrata, final citric, mineral, chiar  “fresh”. Postgust scurt si vag tonic.

 

Un spumant Acceptabil, fara pretentii de Champagne; dupa standardele noastre e chiar ok.  RPC Acceptabil la 42 de lei cat am dat pe el la magazinul producatorului, cam Slab la 62 de lei cat e prin Auchan.

Mda, in Auchan e cu 50 % mai scump. Interesanta economia de piata, nu? La banii astia mai puneti vreo 15 lei si luati Cramposia de la Stirbey care e o minim o clasa peste cel de fata.

 

Iar daca ma gandesc la Cavele de la Prowein sau la spumantele portugheze de 20 de lei in banii nostri…Dar mai bine nu ma mai gandesc ca ma doare capul.

 Domeniile Panciu Spumant Brut 

 P.S. Sloganul acela de pe site cu “Energie din Muntii Vrancei” mie imi suna a avertizare de cutremur…caz in care nu trebuie sa fii nici macar “ametit” ca sa stii pe unde sa o iei.

 

One response so far

One Response to “Bule autohtone: Domeniile (Casa) Panciu Spumant Brut”

  1. Bogdanon 27 Oct 2015 at 11:34 AM

    65 de lei in Auchan si usor oxidat. Sold out la producator.

    http://printrevinuri.ro/2015/10/spumant-brut-domeniile-panciu-casa-panciu.html

    [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply