Nov 27 2013
Si a fost Goodwine Noiembrie 2013…
Dupa cum bine cred ca stie toata suflarea iubitoare si pasionata de vin din Romania in weekend s-a desfasurat la Bucuresti cel mai mare targ de profil al nostru, Goodwine. Inainte parca erau mai multe, dar acum au mai disparut din peisaj si s-au mai imprastiat prin tara. Deh, e greu sa sustii un targ de vin, mai ales in vremuri de criza. Oricum, la cati producatori avem noi in Romania si la cum arata la momentul actual industria autohtona, unul si bun e suficient.
Cu privire la organizare nu o sa carcotesc prea mult. Pana la urma nu cred ca exista targul de vin perfect (daca ma chinui putin si la Prowein gasesc niste minusuri). Da, bineinteles, era prea cald (data trecuta era prea frig si mirosea a Riesling de Rin matur, adica a kerosen), nu era apa plata decat pentru organizatori, (data trecuta era cu bani, acum vreo doua dati nu era deloc, etc) s-a scumpit “beletul”, dar acum era cu pahar inclus sa nu stai cu mana intinsa pe la standuri sau sa vii doar in plimbare cum veneau multi in anii trecuti. Ai venit la targ de vin, ia nene pahar ca nu ai venit la teatru. Pe scurt, organizarea a fost ok, eu nu am resimtit probleme deosebite, macar sa fie peste tot la fel.
Anul acesta am remarcat ca unii producatori/participanti au organizat masterclass-uri si degustari private ceea ce este un pas in plus spre normalitate. Nu am reusit sa particip la toate si sa degust tot ce as fi vrut, dar o zi, cel putin pentru mine, e putin sa le faci pe toate. Mai ales daca includ aici si timpul de socializare care e sarea si piperul oricarui eveniment de gen. Cer scuze pe aceasta cale celor la care nu am ajuns si care s-or fi gandit ca am ceva cu ei sau vinurile lor. Ii asigur ca nu este asa, pur si simplu timpul a fost prea limitat si cu siguranta va exista o data viitoare, prin martie daca nu ma insel.
Pentru mine un targ de genul acesta e un fel de “candy store” si nu stii unde sa alergi mai repede si cu cine sa vorbesti mai intai.
O sa va spicuiesc pe scurt si fara note de degustare (nu am mai scris de data asta pentru ca atunci chiar imi limitam timpul dedicat vinurilor) cele mai interesante “specimene” pe care le-am intalnit. Daca uit ceva sau pe cineva o sa fie cu semn de intrebare daca a fost voluntar sau involuntar, desi va pot asigura ca e mai mult de partea a doua.
Asadar:
Vinarte: am trecut printr-o verticala de Prince Matei, aroganta pe care nu isi permite sa o faca nimeni pe la noi prin piata, mai ales in conditii populare, de targ. De ce? Pentru ca unii pur si simplu nu au cu ce, iar altii isi pazesc “comorile” cu cerbicie. Din suita de Matei din 1998 pana in 2009 mi-au sarit in ochi 2000, 2002 si 2003 cam in aceasta ordine a preferintelor. Plus un 2009 care se anunta a fi un vin foarte bun, dar este inca departe de potentialul maxim. Daca il aveti, mai tineti-l, rabdarea va va fi rasplatita.
Stirbey: mi-a placut cum a evoluat Tamaioasa Romaneasca in sec din 2009, iar cea din 2012 este in parametrii normali, adica buna. Apoi Feteasca Regala Rezerva este foarte buna. Cabernet-ul din 2004 e inca vioi, iar monstruozitatea de Merlot de 17 grade alcool este ireal de bine echilibrat. Ma bucur ca Oliver aduce in continuare chestii noi si inedite pe piata, iar Petit Verdot-ul de pe Crama Bauer e pe lista personala de “most wanted”.
Avincis: se vede ca Ghislain se acomodeaza din ce in ce mai bine cu zona, iar vinurile arata asta. Stilul este acelasi, mai frantuzesc si retinut, dar se simte mai multa siguranta. Cramposia din 2012 a iesit mai serioasa, fructata si corpolenta, datorita anului mai calduros. Cuvee Amelie este la fel de fin, iar asamblajul de Feteasca Regala si Pinot Gris este la fel de reusit, desi un pic mai greu si usor cald pe final. Ceea ce mi-a sarit in ochi este Pinot Noir-ul care este unul din exemplarele autohtone care se apropie foarte mult de ceea ce trebuie sa fie un Pinot adevarat. Sincer de la Ghislain, tinand cont de background-ul lui, chiar ma asteptam sa scoata un Pinot reusit si a facut-o. Iar la 55 de lei nu este scump…:D Pentru un Pinot, desigur. Sper sa nu dau idei…:)
Liliac: am vazut celebrul Sauvignon Blanc 2012 care este intr-adevar foarte bun, in stil New Zeeland, cu fruct si note verzi, de agrise care sar din pahar. Vinul este foarte “in your face”, echilibrat si imi este usor sa imi dau seama de ce a luat marea medalia de aur la concursul proaspat incheiat.
La Wine Princess (Balla Geza) am trecut prin rosii; mi-au placut Cuvee Diorit, Cadarca Hill Selection si Cabernet Franc, trei vinuri cumva diferite ca soiuri si ca stiluri de marea de Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra de pe la noi. Apropo si Feteasca Neagra e buna…:D De fapt, stiti ca sunt fan Balla Geza, de cand cu Merlot-ul 2007.
La standul Eccevinum am vazut ceva vinuri de la Nachbil, dintre care o Feteasca Regala KL, light, lejera si foarte baubila si celebrul Riesling de Rin care se apropie cel mai mult de original, dintre Riesling-urile de pe la noi. A mai fost o Enira Rezerva, in stilul masiv, concentrat si opulent pe care il cunoasteti.
La standul Vinimondo am avut parte de o degustare Billecart-Salmon care mi-a incantat papilele. Sampanii foarte bune, de gastronomie, mai ales celebrul Rose despre care nu trebuie sa mai spun cat de reusit este pentru ca v-am mai povestit de el. Cea care mi-a sarit in ochi prin eleganta si rafinament a fost Vintage-ul 2004. Excelenta! Si la pret foarte bun mai ales in comparatie cu Rose-ul!
Tot la standul Vinimondo am incercat cel mai interesant vin de la targ: Montessu Isola dei Nuraghi, un blend majoritar de Carignan din Sardinia care sarea din linia generala de blenduri CS si Merlot prin notele ierboase, aromatice, condimentate, atat in nas cat si in gust. Au mai fost doua vinuri de la case celebre: Le Volte de la Ornellaia si Le Difese de la Tenuta San Guido (Sassicaia) dintre care ca il prefer pe primul care mi se pare tehnic mai bine inchegat si mai expresiv in conditii de targ decat cel de al doilea.
Crama Oprisor: am incercat “celebrul” Cabernet Sauvignon Eticheta Rosie 2011 si desi vinul este unul foarte bun, raman la parerea ca ar fi fost si mai bun daca ar mai fi fost tinut cativa ani inainte de a fi scos pe piata. Cine il are acasa, sa il mai tina minim 3-4 ani. Va fi si mai bun decat acum.
Ah, si sa nu uit: am vazut Ispita in fata. E intr-adevar unul dintre cele mai bune vinuri romanesti la ora actuala. Despre pret “no comment”; o sa vorbim in partea a doua a interviului cu dul Roceanu de luni cand o sa vedeti care e ideea cu preturile la gama de “Arta si Vin”. Dar inca o data: vinul este excelent, nu am ce sa comentez.
Alira: am apucat sa vad in aglomeratia de la stand (o adevarata emulatie) doar Feteasca Neagra de pe “Grand Vin” si este un vin deosebit. Stilul de Feteasca Neagra extractiva si concentrata, gen Hyperion, Basilescu (fost); deci daca sunteti fan al genului si aveti bani (chestie foarte importanta), “go for it”.
La Vitis Metamorfis, adica aripa locala a concernului Antinori, am trecut prin niste premiere proaspete, fructate si inca neterminate de Negru de Dragasani (sic!), Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra la care am apreciat in primul rand folosirea judicioasa si deloc intruziva a baricului care lasa vinul sa se exprime. Apoi o miniverticala de Cantus Primus, cu un 2007 inca viguros, un 2008 echilibrat si bun de baut si un 2009 cu potential, interesant de urmarit pe termen mediu. Tin minte ca si anul trecut m-a surprins placut. Trei vinuri care merita mai multa atentie. Una peste alta mi-a placut directia pe care au luat-o cu rosiile, fara baric excesiv si aberant si sunt curios cum vor evolua.
Crama Garboiu unde am apucat sa vad doar celebrul si galonatul Epicentrum Alb si intr-adevar aciditatea Aligote-ului face casa buna cu Muscat Ottonel-ul. Un vin reusit, cu o tusa de inedit si noutate, care mi-a placut.
La Casa de Vinuri Cotnari am incercat celebra Feteasca Neagra servit fiind de o persoana foarte imbracata (cred ca era Alina?) care este un vin bun, corect, lejer (usor subtire si diluat ar spune rauvoitorii 🙂 ) care cu siguranta nu va revolutiona standardele in domeniu, dar tinand cont de ineditul zonei de productie si de relansarea unui soi autohton care inteleg ca a mai fost cultivat la Cotnari, sper intr-o evolutie in crestere pe viitor. Oricum pe gama de Domenii presupun ca se potriveste si mai putem bifa inca un stil pe firmamentul Fetestii Negre autohtone, cel gen Babeasca Neagra, Beaujolais Nouveau, Valpolicella, etc.
Budureasca: am vazut rosiile de pe gama premium (cel mai bun mi s-a parut Shiraz-ul) si un alb interesant Oro Manisa, parca. Ca impresie generala daca vreti New World, este unul dintre producatorii cu un RPC bun la acest stil. Ii trag cumva in jos etichetele prea negre care nu ies cu nimic in evidenta si un branding usor amorf. Asta in comparatie cu Recas sa zicem. Dar asta se poate rezolva.
Domeniul Vladoi: cred ca as fi trecut pe langa ei, dar mi-a soptit colegul Ionut ca ar trebui sa dau o tura pe acolo, ceea ce am si facut. Crama noua, in zona Murfatlar cu niste albe foarte corecte (Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Chardonnay dar mai ales Chardonnay-ul baricat) la niste preturi extrem de corecte; ceva in jur de 17 lei pentru albe si parca 25 de lei petnru rosii. Ah, rosiile sunt un Merlot si o Feteasca Neagra de zona calda, parca cipsuite, dar corecte. O surpriza placuta mai ales prin prisma raportului pret/calitate. De urmarit!
Propun ca standurile vinurilor spaniole si chiliene sa fie complet eliminate de la viitoarele targuri. Ca ne fac de ras si ne aduc cu picioarele pe pamant. Daca nu plangi acolo (de mila industriei autohtone), macar te veselesti cu niste vinuri deosebite la preturi care par ciudat de corecte, cu tot cu adaosurile aferente. Sa va enumar cateva dintre ele, importate de Crama Borha: Lagar de Cervera Albarinho, cateva Verdejo crispy si fresh, Enate Chardonnay, Vina Ardanza 2004 si 2001 si insiruirea poate tine la nesfarsit.
La standul Chile pot sa va spun ca am ajuns pe finalul zilei si am degustat doua vinuri Reserva de la Valdivieso: Merlot si Cabernet Sauvignon. Si am avut un soi de revelatie: este posibil ca noi, in Romania, chiar sa ne chinuim degeaba sa facem vinuri. De fapt sa ne chinuim degeaba sa facem vinuri in gen Lumea Noua. Ca cele din Chile nu cred ca vom putea face vreodata in mod constant, asa cum fac ei. Natura pur si simplu este impotriva noastra. Cand am aflat acasa ca vinurile respective erau in jur de 9 € prin online-ul de la nemti revelatia de mai sus a capatat accente de certitudine. Dar deh, mergem mai departe…
In final cireasa de pe tort: un vin adus de confratele Bogdan, un fel de Sfantul Graal al oricarui blogger, adica un vin imbuteliat chiar de el. Bine, nu vinificat de el, doar imbuteliat! Deocamdata? 😀
Asamblaj din Cabernet Sauvigon, Cabernet Franc si Feteasca Neagra din cea mai nordica zona a tarii, Halmeu, practic de la granita cu Ucraina, unde se agata harta in cui. Un vin foarte reusit, tinand cont de lipsa totala de pedigree, informatii, tehnici ultramoderne de vinificare, barrique-uri de stejar frantuzesc, etichete fancy si texte de PR in limbi straine, cu o tenta rustica si usor “foxy”. De pret nu va mai spun ca ii stric afacerea confratelui…:D Doar atat: este impresionant. De mic. Pretul. Bine, de fapt costul..:D
Cam asta a fost Goodwine-ul de anul acesta pentru mine, pe scurt. Daca asta se poate numi “pe scurt”. In rest multa (dar nu suficienta) socializare cu unii confrati de blogosfera si cu cei de la standuri.
Astept cu nerabdare editia de primavara…
Asta sustin, declar si semnez!
Eram curios care e parerea despre Feteasca Grand Vin Alira. Eu am ramas ambivalent oarecum, adica mi s-a parut un vin bun, dar 95 de lei mi s-a parut mult atunci pe loc … Desigur, ar trebui sa il mai gust o data in conditii diferite de targ. Si mi s-a parut ca ar trebui sa mai stea ceva timp in sticla.
[Raspunde]
Dan Micuda Reply:
November 27th, 2013 at 9:48 AM
@Radu Ionescu, Vinul mi s-a parut bun in conditii de targ, deci e deosebit. Dar la 95-100 de lei e cam scump, dar ce vin romanesc nu e scump in ziua de astazi… Eu personal mi-as lua Purpura de la Davino si paradoxal as mai ramane si cu niste bani in buzunar.
Cam 90% din vinurile romanesti ar trebui sa mai stea in sticla. Nevoie de cash (foamea de bani popular) ii impinge pe producatori sa scoata vinuri prea tinere. De fapt e si o teama ca nu stii cum ar putea evolua in sticla si decat sa te risti tu ca producator sa il tii si sa iti crape mai degraba afla clientul pe banii lui…:D
Cei “vechi” isi tin vinurile mai mult: vezi Vinarte cu Matei 2009, SERVE cu Alexandru 2007, Stirbey cu vinuri de prin 2004, etc…dar trebuie sa fii sigur pe ce ai si ce scoti. Iar ca sa fii sigur iti trebuie ceva experienta si vin in spate…
[Raspunde]
Radu Ionescu Reply:
November 27th, 2013 at 10:31 AM
@Dan Micuda,
Eu nu am incredere prea mare in simturile mele la targuri, asa ca incerc sa nu dau verdicte absolute dupa goodwine, mai degraba vreau sa imi fac o parere generala. Dar, de exemplu la Goodwine, Vinarte vindeau si Matei si Soare mai ieftin decat Grand Vin, Styrbei au destule mai ieftine etc si Grand Vin e totusi la prima editie, puteau sa il lase un pic mai jos primii 2 3 ani. Si vinuri straine gaseai destule la 100 de lei plus minus. Asa ca personal nu sunt convins acum sa dau 100 pe acesta, sa il tin si sa vad cum evolueaza, desi eu nu cumpar mai mult de 10-12 sticle de vin in gama asta de pret intrun an – cam una pe luna, asa ca presupun ca nu sunt in targetul lor.
Astea fiind spuse, totusi piata de vin local mi se pare ca evolueaza in bine, doar ca, la fel ca multe altele in Romania, cam prea incet, si viata e scurta. Mi-ar place ca ritmul sa creasca un pic.
[Raspunde]
Dan Micuda Reply:
November 27th, 2013 at 10:49 AM
@Radu Ionescu, Aceeasi impresie o am si eu…de prea putina dinamica in evolutie. Dar evolueaza bine. Bine ca melcul, aproape sta pe loc. Dar nici peste noapte nu cred ca se poate…probabil si noi avem asteptari usor nerealiste, dar adevarul este pe undeva pe la mijloc.
Nici eu nu dau verdicte dupa targuri nu e un emdiu tocmai propice sa intelegi un vin…doar spun ce mi-a sarit in ochi.
Sunt de aceeasi parere cu tine, cand am buget limitat acordat vinurilor scumpe romanesti, incerc sa merg pe chestii clasice si dovedite. Dar deh, in cazul producatorilor autohtoni marketingul, dorinta de afirmare, regula “daca ala cere, eu de ce sa nu cer?” isi spun adesea cuvantul…
Asta cu preturile aberante la vinuri noi, eu il numesc sindromul Davino. Toti vor sa puna preturi ca Davino si acum in cursa asta a “care are pretul mai mare” s-a ajuns la aberatii.
Ceea ce nu isi dau seama este ca se adreseaza la un segment foarte subtire de public in Romania si care se subtiaza din ce in ce mai mult. Aglomereaza o nisa ingusta si la un moment dat vor avea probleme…Cand vor intra masiv importurile de afara la preturi decente va fi jale.
Deja daca te duceai la standul celor spaniole erau vinuri din 2004 acum scoase pe piata, cu 93 de puncte “Parker” la 110 lei. Si scuza-ma nu au nici o legatura cu vreun vin de pe la noi. De ce sa dau 100 de lei pe un vin si un producator fara istorie si fara pedigree cand pot cu aceeasi bani sa iau de la unul care face vin de sute de ani si stie intr-adevar ce face? Si nu vorbesc aici de Alira, vorbesc de 99% dintre producatorii de la noi.
Dar asta e doar parerea mea….
[Raspunde]
Putem afla cate bilete s-au vandut la GW? Eu i-am intrebat dar probabil ca n-o sa primesc un raspuns.
[Raspunde]
Dan Micuda Reply:
November 27th, 2013 at 10:55 AM
@lucian, Si eu sunt curios cate s-au vandut in noile conditii, adica cu pahar inclus…o sa intreb si eu.
[Raspunde]
Dane, ma bucur ca ti-a placut asamblajul din Halmeu (de fapt e vorba viile din satul vecin – Turulung Vii, insa crama intr-adevar e din Halmeu). Sa nu trecem cu vederea ca e printre putinele vinuri care l-au facut sa lacrimeze pe Liviu Grigorica. :))
[Raspunde]
Dan Micuda Reply:
November 27th, 2013 at 11:22 AM
@Bogdan, Aciditate volatila? Nu am observat…:D
Bine poate ca ma luase si pe mine gura pe dinainte ca ma apucasem sa explic cum e cu Ispita..:D Glumesc!!!!!
[Raspunde]
Bogdan Reply:
November 27th, 2013 at 11:32 AM
@Dan Micuda, Nope, n-avea volatila. Overall am observat ca a fost bine primit si dupa cum s-a subliniat, zona prezinta potential. 😀
[Raspunde]
Dan Micuda Reply:
November 27th, 2013 at 11:36 AM
@Bogdan, Glumeam, cu lacrimile &stuff.
Nu avea…era nitel rustic si foxy, dar in mare impresionant tinand cont de soiuri si de cum arata. Nu credeam sa se coaca asa bine rosiile si mai ales CS-ul pe acolo…
[Raspunde]
Super corect pasajul.
“Propun ca standurile vinurilor spaniole si chiliene sa fie complet eliminate de la viitoarele targuri. Ca ne fac de ras si ne aduc cu picioarele pe pamant. Daca nu plangi acolo (de mila industriei autohtone), macar te veselesti cu niste vinuri deosebite la preturi care par ciudat de corecte, cu tot cu adaosurile aferent.”
[Raspunde]
Citez:
“Crama Oprisor: am incercat “celebrul” Cabernet Sauvignon Eticheta Rosie 2011 si desi vinul este unul foarte bun, raman la parerea ca ar fi fost si mai bun daca ar mai fi fost tinut cativa ani inainte de a fi scos pe piata. Cine il are acasa, sa il mai tina minim 3-4 ani. Va fi si mai bun decat acum.”
Intrebare: Puteti sa imi dati un sfat in legatura cu cel din 2010? Am vreo 2 sticle, sa le mai tin sau sa le beau acum?
Multumesc
[Raspunde]
Dan Micuda Reply:
November 27th, 2013 at 3:02 PM
@Cristi Radu, Vinul cred va tine fara probleme inca 2-3 ani, chiar mult mai mult.
Cel din 2010 poate fi desfacut si acum dar va trebui aerat inainte de consum. Puteti deschide o sticla acum sa vedeti cum arata, dar foarte mult din 2010 nu cred ca a evoluat.
[Raspunde]
Mi-a mai placut un Merlot din 2009 Fautor…desi nu sunt fan vinuri moldovenesti sau bulgaresti asta pare reusit…mai ales ca este o crama privata ci nu vreun combinat ex sovietic…
Cu Bogdan m-am intalnit la un stand unde degusta si scria repede pe un caiet impresiile..
Ispita del Oprisor la 170 de lei nu au scos-o la degustare in prima zi…E un pic aiurea sa vii cu astfel de exponate doar pe post de mobila si sa fii refuzat tot timpul…”trebuie sa se aeriseasca” , “nu este temperatura buna” etc… 90% din participanti habar nu aveau de ea si cereau Maiastru …Oricum o alta gama in plus pe langa Nenumita, Erotikon, Miracol, Sfintii, Smerenie, Pasarowitz, La cetate.. etc…ce toate nu sunt prea diferite decat la pretul excesiv de mare…
Pacat ca nu au fost Domeniile anastasia, Gramma, Urlati si statiunile de cercetare viticola. La Indagra au fost cele de la Bujoru, Odobesti si Valea calugareasca, Pietroasele …Ultimele doua stiu ca vin in fiecare weekend in curte la agronomie la un targ de produse traditionale…
Una peste alta a fost ok si mi-am facut un stoc de vreo 20 de sticle…Am fost vineri crezand ca sunt reduceri de Black Friday, dar m-am inselat 🙂 …
Cica anul acesta am avut cea mai mare crestere de productie viticola din lume…aprox 80% urmati de ungaria cu 40%…Nu de alta , dar chinezii sunt la Bucuresti si vor vin si daca vor chinezii vin atunci va fi si penurie mondiala, iar preturile si asa mari vor sari in aer…(sper ca sa-si planteze ei vie si sa faca supraproductie ca oricum chinezii pot reproduce orice, nu?)
[Raspunde]
Dan Reply:
November 28th, 2013 at 10:07 AM
@Cristian. E., Stai linistit ca nu vor chinezii vin la preturile noastre…vor la preturi mult mai mici…:D Unii chiar le dau la preturi jumate fata de ce cele practicate din Romania…
Asta cu sticla-bibelou mi se pare si mie aiurea. Daca nu o deschizi sau nu o ai la degustare, nu o pui in vitrina in mijlocul standului…
[Raspunde]
Eu am fost doua zile la Goodwine, … una mi s-a parut putin 🙂
A fost si seful meu cu mine si cu prietena lui si s-a pricopsit cu cateva sticle de vin dulce (la sugestia domnisoarei) … ceva simplu gen Nectar Liliac sau Icewine de la Purcari 🙂
Am vrut sa fac o parenteza ca mi s-a parut funny. Oricum in ultima vreme am convins ceva lume sa bea vin de calitate, au inceput sa le placa, sa fie mai atenti la ce cumpara si ma mandresc putin cu asta.
Cristian, sa stii ca si mie mi-a placut Merlot 2009 baricat de la Fautor. Un vin bun si chiar complex la un pret foarte decent.
Cu ocazia targului, am avut ocazia sa-l cunosc personal si pe Dan, mi-a facut placere si ma bacur sa vad ca a scapat cu viata … stim noi de ce 🙂
[Raspunde]
Dan Micuda Reply:
November 29th, 2013 at 3:23 PM
@I George, Salve George…da, “i’ve become some sort of an escape artist”..:)
Din pacate eu nu am putut ajunge doua zile…si trei daca veneam si tot ramanea ceva neexplorat cred..:D
Cel mai mult ma bucura cand primesc feedback din partea celor care imi citesc blogul si mai ales cand acestia incearca la randul lor sa isi transmita cunostintele mai departe, sa ii “trezeasca si converteasca” si pe altii.
In piata noastra consumatorul trebuie sa se educe singur, nu sa astepte la “industrie” sa ii faca educatie.
Ma bucur ca ne-am cunoscut si ne mai vedem pe viitor cu siguranta..:D
[Raspunde]
10000 de vizitatori conform GW. Nu au specificat cate bilete s-au vandut. Mi se pare mult si probabil a contat si faptul ca era si Gaudeamus.
[Raspunde]
Dan Micuda Reply:
November 29th, 2013 at 5:17 PM
@lucian, E ceva…macar cateva sute daca au plecat mai lamuriti acasa si tot e bine.
Cred ca aia de la Gaudeamus tot asa zic: “Daca nu erau betivii de la targu’ de vinuri nu faceam noi mai multi vizitatori ca anul trecut”…:D
Cine stie ce zic aia de la targul de dentisti care era exact langa Goodwine..:D
[Raspunde]
lucian Reply:
November 29th, 2013 at 5:24 PM
@Dan Micuda, Nimeni nu-i iubeste pe dentisti. Doar din greseala le-a trecut vreun outsider pragul.
[Raspunde]
Dan Micuda Reply:
November 29th, 2013 at 5:26 PM
@lucian, Corect…vreunul mai cherchelit.
Dar cred ca s-a trezit si ala brusc cand a intins paharul si i-au turnat apa de gura in loc de vin..:D
[Raspunde]
lucian Reply:
December 2nd, 2013 at 10:10 AM
@Dan Micuda,
Am asa un feeling ca dentistii si-au calculat cu atentie cand pica targul lor. Sa coincida cu GW, iar Gaudeamus a venit bonus.
[Raspunde]
Dan Micuda Reply:
December 2nd, 2013 at 10:15 AM
@lucian, Eu nu i-am subestimat niciodata…:D
[Raspunde]