Oct 28 2013

Eu consider…

Published by at 8:00 AM under Diverse,Opinii

 

Eu consider ca ajut mai mult vinul romanesc criticand decat ridicand ode producatorilor. La momentul actual tinand cont de deficitul de critica din piata,  vinul romanesc nu cred ca are nevoie de ode. Dimpotriva…

  

writtingEu consider ca fac un serviciu (gratuit) celor carora le atrag atentia ca nu stau tocmai bine la anumite capitole. Nu am pretentia de reciprocitate, cel mult doar de (re)actiune.

 

Eu consider ca orice producator poate sa faca vin bun si sa il promoveze corect, numai sa vrea sa isi stapaneasca „iubirea de arginti” si sa aiba rabdare. Cu via, cu publicul si nu in ultimul, poate cel mai important, cu el insusi.

 

Eu consider ca pentru a face un vin exceptional iti trebuie timpul, strugurii si oamenii potriviti. S-ar putea, ca producator, sa treaca o viata fara sa reusesti. Dar macar nu va fi o viata irosita facand vin prost si mintindu-ti clientii si pe tine insuti.

 

Eu consider ca cei care s-au apucat sa scrie despre vin din pura pasiune este bine sa ramana intotdeauna la prima dragoste. Nimic nu e mai trist decat un om pasionat care este vanzare. Indiferent de suma. Ceilalti pot continua fara probleme deosebite de constiinta…dealtfel le dau in parte dreptate: constiinta si principiile sunt subiecte perimate in ziua de astazi, nu?

 

Eu consider ca nu am renuntat inca toti la liberul arbitru si mai exista persoane care sa strige ca „imparatul este gol” atunci cand este cazul. Indiferent cine este imparatul…sau cine striga.

 

Eu consider ca nu conteaza atat de mult punctele, pretul sau eticheta unui  vin cat momentele asociate acestuia. Cele mai bune vinuri pe care le-am baut nu au fost neaparat cele mai scumpe sau renumite, cat cele baute in compania potrivita. Iar daca regret ceva nu este faptul ca nu am baut un anume vin, cat faptul ca nu am baut unele vinuri impreuna cu cine trebuia.

 

Eu consider ca banii nu tin loc de bun simt, caracter si pasiune. Si nici nu le pot cumpara. Mai ales in cazul vinului.

 

Eu consider ca modestia poate tine loc de multe lipsuri. In orice domeniu.

 

Eu consider vinul ca fiind o bautura hedonica si nu un mijloc de a uita de griji sau de a descatusa/ascunde frustari. Nu caut alcoolul in vin si nici o cale de a evada temporar din realitate.

 

Eu consider ca sunt un pic rupt de „realitatea obiectiva” si probabil de aceea par uneori inadaptat contextelor si practicilor actuale din piata autohtona a vinului. Este posibil ca timpul celor ca mine nu fi venit inca. Sau sa fi trecut deja.

 

Dar daca timpul meu nu a venit (si poate nu va veni niciodata in timpul vietii) nu inseamna ca trebuie sa ma adaptez la timpurile pe care le traiesc.

Asta ar echivala cu o existenta trista, meschina si inutila. Iar EU CONSIDER ca acesta nu este un mod de a-ti trai viata!

 

8 responses so far

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply