Oct 25 2012

MARE LANSARE: Pagina de Facebook Provin.ro

Published by at 10:04 AM under Diverse

 

De astazi puteti da “Like” (si chiar va rog sa o faceti acum) la pagina de Facebook a blogului de fata.

 

  

La ce o sa o folosesc si de ce nu am facut-o pana acum?

 M-am gandit mult la chestia asta si nu am luat decizia de a o lansa mai devreme pentru ca daca va ajunge doar un alt loc unde sa pun linkuri la postarile blog nu e de bine. Oricum, in opinia mea, Facebook-ul “ucide” deja comunicarea pe bloguri si nu mi se pare o chestie tocmai in regula.

Pe Facebook mi se pare ca se pierde mult din relevanta comentariilor (si eu divaghez uneori in insiruiri de coment-uri kilometrice unde ideea de baza se pierde usor) si cei care citesc au tendinta sa iti dea un “Like” (uneori din complezenta sau doar pentru ca te cunosc de undeva) fara a citi efectiv ce ai scris. In plus, cei care chiar au ceva de spus se limiteaza doar la « Like »-ul respectiv.

 

Vinul inseamna insa cunoastere si interactiune de “profunzime” si nu genul acesta tangential si sporadic tipic retelelor de socializare. As putea spune ca “Like”-ul a devenit mai nou glontul care ucide comunicarea pe orice subiect mai interesant care depaseste maruntele preocupari si ambitii personale, in mod inexorabil legate de bani, statut social, publicitate, plasare de produse si alte chestii oneroase. Si in ultima vreme a inceput si la noi sa se traga din plin pe Facebook…. ca deh, acolo sta consumatorul premium. In marketing e ca in viata: daca iti lipseste stilul si abordarea subtila si studiata, compensezi cu agresivitatea. Si la noi se compenseaza Slava Domnului…Dar deja divaghez.

 

In concluzie, o sa incerc sa “populez” pagina respectiva cu diverse linkuri, imaginii si scurte idei, chestii citite pe aiurea pe net si care mie mi se vor parea interesante relativ la subiectul vin si ce tine de cultura si business-ul acestuia. Bineinteles ca vor aparea si linkuri catre postarile de pe blog, care va ramane, by the way, principala platforma de manifestare personala. De asemenea mi-as dori sa fie si o platforma de comunicare cu alti pasionati de fenomenul “vin”.

Doar ca, pentru a nu o concura (dedubla) cu pagina de Facebook, voi incerca sa despart putin abordarile si perspectivele:

  • pe blog parerile personale si ideile trecute prin filtrul ratiunii si personalitatii mele fascinante (sic!),
  • pe Facebook chestiile generale interesante, preluate eventual si din alte surse si prezentate “raw” sau cu o usoara tusa personala.

Deci pe scurt, aveti la dispozitie de azi http://www.facebook.com/provin.ro

 

Multumesc pentru atenie si la final va invit din nou sa trageti cu “Like”-uri in pagina! Ca e voie…

 

P.S. Important: Sunt deschis la sugestii si propuneri cu privire la demersul de mai sus!!!! Deci va intreb direct: ce ati vrea sa vedeti pe pagina de Facebook, diferit de ceea ce gasiti pe blog?

 

5 responses so far

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply