Jul 19 2012

De unde (o sa) cumparam vinuri…

Published by at 5:48 AM under Diverse,Marketing

 

Astazi o sa va povestesc despre un site de unde mai achizitionez vinuri.  Si despre un trend interesant care se manifesta in ultimul timp pe la noi.

 

Site-ul se numeste www.vinatis.com si fata de cele cunoscute si prezentate de Ciprian aici si in alte posturi pe parcusul timpului punctul forte al celui de fata o reprezinta selectia extinsa de vinuri frantuzesti si bineinteles taxele de curier mai mult decat onorabile. De fapt e mai ieftin sa imi vina vinul din Franta decat din Romania si asta spune multe despre nivelul de dezvoltare al pietei de curierat de pe la noi (apropo un blog despre serviciile de curierat nu exista?:)

Eu personal am comandat de doua ori de pe el si nu am avut probleme…atentie insa la temperaturile de afara, mai ales daca vreti sa aduceti vinuri albe.

 

In al doilea rand vreau sa semnalez un fapt interesant si de anticipat din punctul meu de vedere: majoritatea colegilor de blogosfera isi aduc si consuma vinuri de pe afara… Trendul care initial era firav si limitat s-a extins in ultimul timp si cam toata lumea vrea sa scape din “colivia” importatorilor si producatorilor autohtoni pentru care busines-ul cu vin se rezuma doar la meschina intrebare: “Cat pot sa imi trag maxim la vinul asta?” Acum ma intreb: chestia asta o fi de bine sau o fi de rau? Si pentru cine?

Si inca o dilema: cat va dura pana cand trendul de mai sus se va extinde pe Facebook, prin magazine, media, etc. acaparand pana la urma segmentul si asa destul de “subtire” al generatiei “millenium” de pe la noi si lasand producatorii autohtoni cu vinuri suprapreciate cu ochii in soare si cu licorile stocate indefinit prin crame? 2, maxim 3 ani? Facem un pariu?

 

P.S. Imi aduc acum aminte de o carticica cu o coperta sugestiva cu vreo cativa pinguini pe o banchiza, al carei titlu zicea asa: “Icebergul nostru se topeste”…Si de data asta de vina nu este incalzirea globala, ci lacomia locala..:))

 

 

8 responses so far

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply