Mar 15 2012

În cautarea vinului perfect la Festivalul PROVINO Cluj-Napoca (P)

Published by at 10:41 PM under Manifestari si targuri,Provino

 

            In perioada 1518 martie 2012 amatorii de vinuri de înalta tinuta sunt asteptati la prima editie a Festivalului PROVINOVin. Arta. Gastronomie. Constituit ca un regal al vinului, evenimentul prezinta în inima orasului Cluj-Napoca, în incinta Centrului de Expozitii si Conferinte al Grand Hotel Napoca, peste 300 de tipuri de vin din Romania, Spania, Austria, Franta.

 

            Vinurile vor fi sarbatorite în cadrul Festivalului PROVINO atat cu ocazia celor zece sesiuni de degustari colective, la care sunt asteptate peste 300 de persoane, cat si la Serile exclusiviste Art, Wine & Gastronomy. La standurile amenajate în spatiul de desfasurare al  evenimentului vor fi promovate vinuri din Spania (Crama Borha), Austria (Vital Activ), Franta (Vin de Vie), iar în cadrul sesiunilor de degustare participantii vor putea savura vinuri de Jidvei (Clasic Feteasca Regala – sec, Premiat Sauvignon Blanc – demisec,  Grigorescu Gewurztraminer – demisec) si vinuri spaniole importate de Crama Borha (Enate Tapan 2012 si Teorema). La serile HORECA si Art, Wine & Gastronomy vedetele vor fi vinurile de la Vinarte (Castel Starmina Sauvignon Blanc 2011), Gramma (Aligote, Feteasca Regala si Cuvee Visan), Nomibo (Feteasca Neagra 2009, Tamaioasa 2011, Feteasca Alba 2011) si Recas (Cocosul dintre Vii Muscat, Cocosul dintre Vii Pinot Noir). De asemenea, invitatii vor putea degusta vinuri din Spania, importate de Crama Borha precum Enate Chardonnay 234, Enate Crianza si Siosy. Evenimente exclusiviste, organizate în fiecare seara a Festivalului, Serile Art, Wine & Gastronomy ofera invitatilor prilejul de petrecere a timpului liber într-un cadru rafinat. in prima seara a evenimentului bucatarii Grand Hotel Napoca vor oferi show-uri gastronomice, alaturi de degustarea de preparate culinare calde si branzeturi Five Continents. Seara de sambata, 17 martie, este dedicata maestrului bucatar Dan Boerescu.

 

            Pe langa latura expozitionala si de specialitate, Festivalul PROVINO îsi propune sa atraga clujenii la o serie de evenimente mondene. PROVINO Party After HoursBlack & Wine Party este o petrecere inedita la care sunt asteptati peste 200 de tineri amatori de distractie. Expozitia de vinuri se transforma de la ora 20.00, pentru vizitatorii celei de-a treia zi a PROVINO într-un loc cu muzica de calitate, asortata cu vinurile prezente la Festival. Participantii trebuie sa se prezinte la eveniment într-o tinuta de cocktail Black & Wine, în culorile vinului preferat. Amatorii de arta sunt si ei asteptati la Festivalul PROVINOVin. Arta. Gastronomie la o expozitie de lucrari ce poarta semnaturile tinerilor artisti clujeni.

 

            Una dintre surprizele primei editii clujene a Festivalului PROVINOVin. Arta. Gastronomie este degustarea de vinuri biodinamice importate din Franta de Vin de Vie. Vinurile alese cu multa atentie provin în principal din domenii familiale si din locuri ce

si-au spus cuvantul de-a lungul timpului. insa cel mai important pentru noi este ca vinurile alese sunt vinificate natural. Ceea ce este esential pentru noi e gustul si emotia

 

pe care un vin le poate exprima, sustin reprezentantii Vin de Vie. Festivalul PROVINOVin. Arta. Gastronomie aduce în premiera la Cluj-Napoca si unele dintre cele mai noi productii ale caselor de vinuri din tara: Sauvignon Blanc 2011, Chardonnay 2011 sec sau Tamaioasa Romaneasca 2011 sec fac parte din oferta Cramei Budureasca, Nomibo va prezenta în premiera vinurile rosii de calitate din rezerve Feteasca Neagra, Merlot si Pinot Noir, stabilizate si învechite 12 luni în baricuri de stejar romanesc lucrate manual, dar si Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba si Chardonnay. De asemenea, vor fi prezentate si Feteasca Neagra, din rezervele 2008 si 2009 si Tamaioasa Romanesca din 2010 si 2011, vinuri care se exporta în Antwerpen, Belgia. Crama Oprisor va lansa la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului PROVINO vinurile La Cetate, Tamaioasa Romaneasca 2011, Caloian Rose 2011, Caloian Sauvignon Blanc 2011 si Rusalca Alba 2011.

 

            O surpriza la prima editie a Festivalului vine si de la Iasi, de unde Casa Gramma, pe langa noile vinuri din recolta anului trecut, Gramma Aligote 2011, Gramma Feteasca Regala si Gramma Cuvee Visan 2011, va aduce si trei cupaje realizate sub brandul propriu pentru un om de afaceri clujean, pasionat de vin. Unul dintre cei mai cunoscuti producatori de vinuri, Jidvei, va prezenta în premiera la Festivalul PROVINO noua imagine a produselor din portofoliu. Este o schimbare completa ce vrem sa marcheze orientarea catre un consumator educat în domeniul vinului, dar si exigent din punct de vedere estetic, a declarat Ioana Anghel, reprezentantul companiei Jidvei.

 

            Pe langa degustarile de vinuri programate în cadrul evenimentului, participantii la Festival vor avea oportunitatea de a se întalni si cu ocazia a trei manifestari de specialitate, unice pe piata locala.

  • Concursul de vinuri oganizat de Vinul.ro va avea loc pe data de 15 martie. 12 participanti, precum Crama Gaboiu, Cramele Recas, Crame Oprisor, Crama Telna, Nomibo, Vie Vin Vanju Mare, Budureasca, Heinrig Distribution, Vinarte, Ritzi Consulting, Viti-Pomicola Samburesti si Domeniile Ostrov s-au înscris în competitia pentru cel mai savuros vin. Decernarea premiilor va avea loc la în cadrul Serii HORECA. Scopul acestei întreceri a vinurilor, care se va desfasura sub forma unei degustari „în orb” este de a oferi producatorilor un sprijin în crearea de vinuri de calitate;
  • ·        Concursul National de Somelieri, etapa Transilvania va fi organizat pe 16 martie. Competitia este deschisa tuturor specialistilor din bransa, iar înscrierile se pot face pana pe 15 martie la office@osr2011.ro. Am hotarat sa organizam acest concurs deoarece ne propunem sa aducem în peisajul vinului romanesc o competitie independenta, fara influente din partea vreunui jucator implicat în acest domeniu, sustine Marian Timofti, presedintele Ordinului Somelierilor din Romania 2011.
  • ·        Colocviul cu Ambasadorul Asociatiei Somelierilor Europeni, Sergiu Nedelea, cu temaVanzarea vinuluistrategii pe coltul mesei. Printre speakeri se vor numara Cezar Ioan, editor Vinul.ro, Cristian Grigore, managerul Restaurantului Rossetya, Bucuresti si Costel Cainamisir, directorul comercial al Vinarte. Evenimentul va fi urmat de o serie de discutii libere.

 

            Festivalul PROVINO – Vin. Arta. Gastronomie se bucura înca de la prima aparitie pe piata clujeana de prezenta unor producatori de renume, a caror reputatie depaseste granitele tarii. Printre acestia se numara JIDVEI, CRAMELE RECAS, MURFATLAR, CRAMA OPRISOR, VINARTE, GRAMMA, DOMENIILE BOIERU, BUDUREASCA, SAMBURESTI, NOMIBO, CRAMA TELNA, NACHBIL, DOMENIILE OSTROV, SENATOR WINE,CRAMELE PANCOTA importatori si distribuitori de vinuri din Spania, Franta si Austria VITAL ACTIV, VIN DE VIE, CRAMA BORHA.

 

            PROGRAMUL FESTIVALULUI PROVINO

 

            Joi, 15 martie

            9.00 – 14.00 – CONCURS Vinurile Primaverii, Organizat de Vinul.ro si OSR 2011

            14.00 – 14.30  – Ceremonia de deschidere oficiala a Festivalului de Vin, Arta si Gastronomie

            14.30 – 15.30 – Degustarea vinurilor din Festival, networking si discutii libere la standurile expozitionale.

            15.30 – 17.00COLOCVIU cu Ambasadorul Asociatiei Somelierilor Europeni Sergiu Nedelea „Vanzarea vinului – strategii pe coltul mesei”

            17.00 – 19.00PROVINO Show

            19.00 – 24.00 – Seara HoReCa – Art, Wine & Gastronomy. Decernarea premiilor Concursului Vinurile Pimaverii, Vinul.ro

 

            Vineri, 16 martie

            10.00 – 13.00 – CONCURSUL NATIONAL DE SOMELIERI, Etapa Transilvania
11.00 – 19.00
Program de vizitare Expozitia PROVINO
12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 Degustari colective
14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Show-uri Gastronomice oferite pe scena de bucatarii GOOD FOOD si Restaurant TOKYO

 

            Sambata, 17 martie           

            11.00 – 19.00 – Program de vizitare Expozitia PROVINO

            12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Wine & Gastronomy – Degustari colective
10.00 – 16.00 – Scoala Vinului
14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Show-uri Gastronomice oferite de bucatarii Restaurantului TOKYO
20.00 – 24.00 – Art, Wine & Gastronomy – va gati pe bucataria-scena maestrul Dan Boerescu

            20.00 – 24.00PROVINO After HoursBLACK & WINE Party

 

            Duminica, 18 martie

            11.00 – 16.00 – Program de vizitare Expozitia PROVINO
12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 – Wine & Gastronomy – Degustari colective
14.00 – 16.00 – Show-uri Gastronomice oferite de Dan Boerescu si Restaurant TOKYO

            Pre?ul unui bilet pentru vizitatorii Festivalului este de 10 lei.

 

            Festivalul PROVINO –  Vin. Arta. Gastronomie este organizat de compania ABplus Events în colaborare cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania si Organizatia Somelierilor din Romania si cu sustinerea Primariei si Consiliul Local  Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca si Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca. Partener oficial: Poiana Negri. Partener de eveniment: Grand Hotel Napoca. Parteneri gastronomici: Five Continents si Metro. Parteneri de servicii: Iulius Mall si Conti Grup. Parteneri: Vinul.ro, Millesime, Sergiu Nedea. Parteneri media: Good Food, Food&Bar Magazine, HORECA, HRB Expert, Magazinul Progresiv, Money Express, Casino Magazine si Luxury. Parteneri locali: Realitatea TV Cluj, Ziua de Cluj, Radio ZU, AlonMedia, StudCard, Radio Transilvania, Monitorul de Cluj, Transilvania Businss, Infotrafic, Zile si Nopti, 24 Fun, Info Local, Hello, Qbox, Trilu Lilu, Tokyo Japanese Restaurant, Corso Cafe&Bistro, Opera Cafe, Pizza Rex, Restaurant Roana, Club My Way, After Eight Cocktail Club, Nobori si Irish Music&Pub. Parteneri media – bloggeri: Bucatarescu.ro, provin.ro, Costachel.ro, Punctulpevin.ro, Oenolog.org, Paharnicul.ro, Vinultau.wordpress.com, Cazancuvin.ro, Vinuldincluj.wordpress.com, Lucruribune.blogspot.com, fromgrapestowine.wordpress.com si cipwine.blogspot.com. Parteneri media online: culinar.ro, calendarevenimente.ro, gastromedia.ro, promoafaceri.com, vinpremium.ro, vinuri-pe-net,ro, buzznews.ro, clon.ro, evenimenteincluj.ro, orasulcluj.ro, flipflop.ro, agroinfo.ro, vinescu.ro si agriculturaromanesca.ro.

 

            Informatii detaliate despre program, invitati si prezentari puteti gasi si pe site-ul oficial al evenimentului, www.cluj.provino.ro. De asemenea, ne puteti urmari si pe Facebook unde veti gasi imagini si impresii ale vizitatorilor la adresa www.facebook.com/provino.iasi.

 

            Pentru mai multe detalii despre desfasurarea si evenimentele organizate în cadrul PROVINO, puteti contacta directorul de eveniment, Oana Raclariu la numarul de telefon  0740.117.599.

 

 

 

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply