Feb 29 2012

Noi producatori la Provino Cluj: Crama Borha (Spania) si Crama Telna (P)

Published by at 10:27 AM under Manifestari si targuri,Provino

 

Vinuri din Spania prezente la PROVINO Cluj Napoca

Crama Borha va fi prezenta in festival cu vinuri spaniole din regiunile Somontano, Rioja si Ribera del Duero, teritorii privilegiate care dau nastere unor vinuri nobile cu multa istorie, vinuri noi pe piata romaneasca, vinuri premiate, bine acceptate de consumatori, vinuri monovarietale, coupaje din diferite tipuri de soiuri dintre ele chiar soiuri autohtone.

Gonzalo Tello, manager general al Cramei Borha declara “Prezentam aceste vinuri la acest festival deoarece clujenilor le plac noutatile si calitatea. Traim  cu  speranta ca vor aprecia valoarea reala a acestor vinuri si drept urmare ii asteptam sa vina la festival, sa intre in lumea vinului pentru cateva ore”.

 

Crama Telna, datata din 1784, prezenta la PROVINO Cluj Napoca

 

“Venim in intampinarea tuturor cu vinuri adevarate, de calitate, din soiurile: Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, specifice podgoriei Alba Iulia. Participarea la acest eveniment este pentru noi ocazia de a intra in contact cu iubitorii de vin si de a face cunoscute valorile si calitatile vinurilor noastre, astfel incat gustul lor sa ramana o amintire placuta pentru consumatori”, au declarat reprezentantii Cramei Telna.

Crama Telna isii trage seva din inima Podgoriei Alba Iulia, „Tara Vinului”, una dintre cele mai vechi podgorii transilvanene. Unica in regiune, pivnita Cramei Telna dateaz? din 1784, sub numele de „ Pivnita Vinului”. Peretii grosi si racorosi de piatra, urmeaza o linie intoarsa, lung? de 150 metri si lata de 6, racoarea pamantului ofera linistea si echilibrul termic atat de necesare obtinerii vinului.

 

4 responses so far

4 Responses to “Noi producatori la Provino Cluj: Crama Borha (Spania) si Crama Telna (P)”

 1. Mariuson 01 Mar 2012 at 8:54 AM

  Salut Dan,
  am o nelamurire: PROVINO CLUJ este deschis si publicului larg (in acelasi mod ca si VINVEST) ?
  Pentru ca eu am intrat pe site-ul lor si nu mi-am prea dat seama. 🙂

  multumesc.

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @Marius, Cum sa nu! Pana la urma pentru public se organizeaza si de asta il promovez si eu!
  Intr-adevar vad ca pe site nu au sectiune de vizitatori…dar sigur e deschis publicului!
  Am inteles ca doar prima zi (15 martie) este rezervata celor din HORECA, in rest e si pentru public!

  [Raspunde]

  Marius Reply:

  @Dan Micuda,
  atunci poate fac si eu o excursie de la Deva pana la Cluj 🙂

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @Marius, Eu in general ma duc la cele din Bucuresti fiind mult mai aproape de mine. Dar sa stii ca Provino de la Cluj este o oportunitate foarte buna pentru cei din Transilvania sa ia contact cu vinurile de calitate. Daca ai timp, du-te! Este o experienta faina!

  [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply