Feb 29 2012

Noi producatori la Provino Cluj: Crama Borha (Spania) si Crama Telna (P)

Published by at 10:27 AM under Manifestari si targuri,Provino

 

Vinuri din Spania prezente la PROVINO Cluj Napoca

Crama Borha va fi prezenta in festival cu vinuri spaniole din regiunile Somontano, Rioja si Ribera del Duero, teritorii privilegiate care dau nastere unor vinuri nobile cu multa istorie, vinuri noi pe piata romaneasca, vinuri premiate, bine acceptate de consumatori, vinuri monovarietale, coupaje din diferite tipuri de soiuri dintre ele chiar soiuri autohtone.

Gonzalo Tello, manager general al Cramei Borha declara “Prezentam aceste vinuri la acest festival deoarece clujenilor le plac noutatile si calitatea. Traim  cu  speranta ca vor aprecia valoarea reala a acestor vinuri si drept urmare ii asteptam sa vina la festival, sa intre in lumea vinului pentru cateva ore”.

 

Crama Telna, datata din 1784, prezenta la PROVINO Cluj Napoca

 

“Venim in intampinarea tuturor cu vinuri adevarate, de calitate, din soiurile: Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, specifice podgoriei Alba Iulia. Participarea la acest eveniment este pentru noi ocazia de a intra in contact cu iubitorii de vin si de a face cunoscute valorile si calitatile vinurilor noastre, astfel incat gustul lor sa ramana o amintire placuta pentru consumatori”, au declarat reprezentantii Cramei Telna.

Crama Telna isii trage seva din inima Podgoriei Alba Iulia, „Tara Vinului”, una dintre cele mai vechi podgorii transilvanene. Unica in regiune, pivnita Cramei Telna dateaz? din 1784, sub numele de „ Pivnita Vinului”. Peretii grosi si racorosi de piatra, urmeaza o linie intoarsa, lung? de 150 metri si lata de 6, racoarea pamantului ofera linistea si echilibrul termic atat de necesare obtinerii vinului.

 

4 responses so far

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply