Jan 27 2012

Concurs de vinuri romanesti la Festivalul PROVINO de la Cluj (P)

Published by at 11:50 AM under Diverse,Manifestari si targuri

 

            In perioada 15 – 18 martie, Clujul intra în circuitul evenimentelor nationale dedicate vinului prin intermediul Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie. Festivalul are loc la Grand Hotel Napoca, hotel care va deveni gazda producatorilor de vin, degustatorilor experti, somelierilor, maestrilor bucatari, bloggerilor de vin si iubitorilor de vin de calitate. Simultan cu Expozitia de Vin si Expozitia de Solutii pentru Industria Vinului, în cadrul festivalului vor avea loc o serie de evenimente speciale realizate în scopul promovarii culturii vinului.

         In prima zi de festival, pe 15 martie, Vinul.Ro, partener media PROVINO, împreuna cu Organizatia Somelierilor din Romania 2011, organizeaza un concurs de vinuri romanesti. Concursul presupune realizarea unor degustari în orb, anonimatul tuturor probelor fiind garantat iar singurele indicii prezentate juratilor vor fi anul de recolta si categoria de pret în care se încadreaza vinurile supuse jurizarii. Comisiile de jurizare formate din editorii Vinul.Ro si din membri ai OSR 2011 vor face publice rezultatele concursului în aceeasi zi, acordand astfel recunoastere calitatii acelor vinuri care dovedesc ca merita sa fie aduse în atentia publicului general. Scopul principal al acestui „wine challenge” este de a oferi producatorilor un sprijin important în vanzarea vinurilor de calitate, în urma unor jurizari profesionale independente.

            Degustarile de vin vor continua pe întreaga durata a festivalului într-un format disponibil si publicul larg, în cadrul sectiunii “Wine & Gastronomy”. Pe 16, 17 si 18 martie vor avea loc sesiuni de degustari colective realizate sub îndrumarea somelierilor si membrilor Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania. Vizitatorii PROVINO vor putea descoperi astfel diverse sortimente de vin înscrise în festival, la fiecare sesiune fiind degustate între 8 si 10 probe de vin.

 

            Programul PROVINO cuprinde si:

 

– cursuri pentru iubitorii de vin si personalul din HoReCa coordonate de somelieri si degustatori autorizati din Bucuresti, Cluj si Iasi

– show-uri gastronomice live sustinute de maestri bucatari

– ateliere de lucru neconventionale realizate de artisti plastici în cadrul festivalului PROVINO

– un program extra-festival realizat în cele mai în voga  baruri, cafenele, restaurante

 

            Evenimentele expozitionale PROVINO se vor desfasura pe o suprafata de peste 2.500 de metri patrati, un spatiu generos pus la dispozitia producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de vinuri si companiilor din industria conexa si auxiliara care vor avea ocazia sa se întalneasca cu managerii din HoReCa si clientii finali din randul publicului larg.

            Pentru mai multe informatii despre Festivalul PROVINO va rugam sa accesati site-ul  www.cluj.provino.ro. Ne gasiti si pe Facebook, Twitter, Linked In si YouTube.

          Festivalul PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie este realizat de ABplus Events, companie cu o experienta de 15 ani în organizarea de targuri, expozitii si festivaluri la nivel national.

 

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply