Sep 21 2011

Reduceri bahice de ”sezon” la Carrefour

Published by at 2:13 PM under Altele

 

Zic de sezon pentru ca a venit toamna si se apropie culesul…deci cam asta ar fi momentul ca producatori sa mai faca ordine prin crama si sa mai “scape” de stocuri pentru a face fata noii recolte. Si cum anul acesta a fost unul foarte bun pentru vita de vie, cred ca toata lumea se ateapta la o recolta corespunzatoare sub aspectul cantitatii…despre calitate vom vedea, desi premisele ar fi favorabile.

In fine, “vorba multa….” sa trecem la subiect:

In ultimele perindari prin Carrefour (cel de la Pitesti) mi-a atras atentia diversificarea brusca a gamei de vinuri si culmea cu tendinte spre segmentul premium. Si cum surpriza asta nu era de ajuns, aceasta extindere spre vinurile de calitate a venit si cu niste preturi de “oferta”. Deci brusc apar la Carrefour vinuri din segmentul superior al unor producatori (in acest caz Halewood si Rotenberg) direct la oferta si la niste preturi foarte bune, zic eu.  Exemple:

Cabernet Sauvignon Hyperion (Cramele Halewood) aprox. 52 lei (64 lei la producator)

Pinot Noir Cherry Tree Hill 2006 (Cramele Halewood)  la 10 lei (25 de lei pe site-ul producatorului si cu mentiune de la Decanter)

Merlot Cherry Tree Hill (Cramele Halewood) oferta cu a doua sticla la jumatate de pret, vine cam 13 lei/sticla (23 lei la producator)

Menestrel Rotenberg parca aprox. 23 lei

Notorius Rotenberg aprox. parca 42 lei (desi la ei pe site apare la 32.55 lei)

Rapsod Rotenberg aprox. 14 lei

Emeritus Rotenberg, parca 71 lei.

Gama la Cetate de la Oprisor la aprox. 34 lei

Gama Vinul Cavalerului de la SERVE la aprox 17 lei si colac peste pupaza e reducere si la marca proprie Carrefour (dar care provine tot de la SERVE) cu Cabernet Sauvignon Chateau Arthur la 9.99 lei.

Parerea mea ca este vorba de un destocaj al unor producatori care exact ce spuneam mai sus mai fac “curat”  prin depozite. Ocazie cu care puteti profita si sa achizitonati niste vinuri foarte bune la niste preturi asemenea.

Spor la cumparaturi!

 

4 responses so far

4 Responses to “Reduceri bahice de ”sezon” la Carrefour”

 1. Bogdanon 21 Sep 2011 at 9:36 PM

  Azi am primit pliantul de la Real – cam aceleasi preturi si acolo doar ca sunt prezentate vinuri pana in max. 35 de lei. Eu le-am anuntat doar pe pagina de facebook a blogului 🙂

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @Bogdan, Cred ca e o actiune concertata…:))
  M-am uitat si eu pe oferta lor online si sunt unele mici diferente de preturi si de produse.
  Inca nu activez dpdv oenologic pe Facebook..:))

  [Raspunde]

 2. berbecutioon 22 Sep 2011 at 11:12 PM

  E la fel la Cora, doar ca din ce vad aici, gama e mai larga. Din pacate, in afara de Cocosul (18), Vinul Cavalerului(17), Tohani Special Reserve(20) si multe sub 10 lei (sunt unele chiar sub 5!!), sunt la fel de multe la care sunt doar pseudo-oferte. Caloianul a ajuns peste noapte sa coste 32 de lei, La Cetate Miracol 60, Sole 50, samd. Am bagat decat un ochi azi, dar voi studia zilele urmatoare pe-ndelete. Si raftul incepe cu CS tot de Oprisor la 90 de lei. Adica egal cu cel mai scump magazin din RO.

  La Carrefour se vedea de cateva saptamani ca fac loc pe rafturi sa aduca cu tirul – nu mai gaseai nimic.

  Apropo de “oferte”, ieri am vazut o carciuma care abia si-a deschis portile, in fata e o fata care imparte pliante cu o parte din meniu. La fiecare pozitie apare pretul taiat cu un mare X rosu si trecut langa, unul mai mic. Adica “asa a fost inainte, acum deja va dam mai ieftin”:)) Ce conteaza ca e 20 de lei o bere, cand saptamana trecuta era 32?!

  [Raspunde]

  Dan Micuda Reply:

  @berbecutio, Hai ca tehnici sa jupoi clientul sunt multe..:))
  Eu am zis sa semnalez reducerile adevarate, care mi-au sarit in ochi.
  Iar ce era pe la 5 si sub 5 lei, ar trebui sa scrie pe eticheta ca dau ei banii astia sa le beau vinul…si asa m-as mai gandi.

  [Raspunde]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply