Jun 17 2011

Murfatlar (Zestrea!?!?) Pinot Noir “innobilat” cu Merlot, 2005

Published by at 11:38 AM under Demidulce,Merlot,Murfatlar,Pinot Noir,Romania

 

Am sa fiu scurt, partea de “introducere” si am prezentat-o in postul de mai jos. Daca vreti sa stiti despre ce este vorba citi mai jos.

Culoare: caramiziu deschis care degradeaza spre transparent la marginea paharului,  tulbure, opac, fara claritate, sters

Nas: miroase a alcool, a vin bahlit, copt, si paradoxal aduce la miros cu “Lacrima lui Ovidiu” sau a vin licoros, cu miros greu de fructe confiate, curmale smochine, nuci.

Gust: Desi cele prezentate mai sus indica clar un vin de nebaut, copt si degradat, dupa tehnica “sip and spit” avem: NIMIC!. Cea mai apropiata comparatie este un suc de “fructe de padure” din comert, o marca “no name” fara gust clar,care vreti voi, din aceea cu chimicale multe, care a stat afara si si-a pierdut continutul de CO2. Efectiv o zeama colorata cu o vaga urma de tanini. Ciudat ca si alcoolul la care ma asteptam dupa miros, a disparut aporape in totalitate, iar de aciditatea specifica Pinot Noir-ului nu poate fi vorba. Lasa in schimb un postgust de fructe confiate, smochine, curmale specifice unui vin licoros. Si iara ma intorc la Lacrima lui Ovidiu, pentru ca dupa miros si postgust  seamana; o fi vreo clona nereusita, “an evil sister“ sau nu am invechit-o eu cum trebuie (sic!)…sau…ma opresc aici.

Sfat: Pentru consumatori: De data aceasta nu ascultati producatorul si nu incercati sa invechiti cupajul de fata; nu va pot sfatui nici sa il beti proaspat. Pentru producator(i): nu scrieti pe sticla ca un vin castiga prin invechire, ca devine catifelat si caramiziu; unii s-ar putea sa va ia in serios (voluntar sau involuntar in cazul meu) si nu innobilati Pinot Noir-ul cu zahar si Merlot. Parerea mea!

 

14 responses so far

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply